Νέο κύμα ζέστης με 40άρια τις επόμενες μέρες

17 Ιουνίου 2024

Νέο κύμα ζέστης με 40άρια τις επόμενες μέρες. Εβδομάδα με θερμοκρασίες σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά αναμένουν οι μετεωρολόγοι, καθώς η περίοδος 17 έως 23 Ιουνίου αναδεικνύεται ως η πιο ζεστή, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων ενώ από τις 24 έως τις 30 Ιουνίου φαίνεται να υπάρχει μια πτωτική πορεία της θερμοκρασίας.

Το νέο κύμα ζέστης αυτή τη φορά στη Δυτική Ελλάδα, όπου το θερμόμετρο θα δείξει μέχρι και 40 βαθμούς Κελσίου. Σημειώνει δε, πως ο Ιούνιος κυλάει με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, σχεδόν 5 με 8 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα, ενώ «μια πρώτη εκτίμηση (όχι πρόγνωση) για την συνέχεια του καλοκαιριού είναι ότι και οι επόμενοι μήνες θα είναι πιο ζεστοί από το κανονικό.

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού αυτήν την εβδομάδα θα είναι το ενισχυμένο μελτέμι στο Αιγαίο, ωστόσο οι άνεμοι στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα διατηρηθούν εξασθενημένοι, κυρίως στα δυτικά η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο.

Καιρός: Καλοκαίρι προ των πυλών - Πόσο θα ανέβει ο υδράργυρος - ΤΟ ΒΗΜΑ

Πιο αναλυτικά για σήμερα Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός. Το μεσημέρι απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στον ορεινό ηπειρωτικό κορμό θα εκδηλωθούν λίγες μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι βόρειοι, στο ανατολικό Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι στα ηπειρωτικά 33 με 36 βαθμούς, στα νησιά 32 με 34 βαθμούς. Στην Αττική αίθριος καιρός με λίγα σύννεφα το μεσημέρι. Oι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 22 έως 35 βαθμούς.

Η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει στους 39 και 40 βαθμούς Κελσίου στη δυτική και νότια ηπειρωτική Ελλάδα, όπως και στην Αττική και στην Κρήτη.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι θα αυξηθούν με πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ και τις θερμές ώρες της ημέρας νότιοι με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, πυκνότερες μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς.

Ζεστός ο καιρός αύριο Παρασκευή - Η πρόγνωση | Athens Voice

ΤΡΙΤΗ 18-06-2024
Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο βαθμιαία έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και θα φτάσει στη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 βαθμούς, στα ηπειρωτικά τους 36 με 37 και κατά τόπους τους 38 βαθμούς και Κελσίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 19-06-2024
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά όπου θα φτάσει τους 37 με 38 κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου.

ΠΕΜΠΤΗ 20-06-2024 KAI ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21-06-2024
Γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]