Ανάσα δροσιάς από σήμερα – Δυσοίωνες προβλέψεις για το καλοκαίρι

14 Ιουνίου 2024

Ανάσα δροσιάς από σήμερα, πτώση θα έχει από σήμερα Παρασκευή ο υδράργυρος σε αρκετές περιοχές, έπειτα από το κύμα καύσωνα που έβαλε στον «φούρνο» την χώρα μας.

Για καλοκαίρι κόλαση μιλούν τα προγνωστικά των ξένων μετεωρολογικών κέντρων, για άνοδο κατά 2 βαθμούς Κελσίου για τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο, με το καλοκαίρι του 2024 να φαίνεται ότι θα είναι εξαιρετικά θερμό σε σύγκριση των τιμών από τα τελευταία 30 χρόνια.

Οι προβλέψεις βλέπουν για τον Ιούνιο κακοκαιρία μετά τις 19 σε όλη τη χώρα και σταδιακή άνοδος προς το τέλος χωρίς φαινόμενα. Για τον Ιούλιο το πρώτο μισό του μήνα παρατεταμένη περίοδο υψηλών θερμοκρασιών. Σε επίπεδα καύσωνα από τις 19-25 του μήνα. Για τον Αύγουστο το πρώτο δεκαήμερο με υψηλές θερμοκρασίες στα νότια, κανονικές βορειοανατολικά. Στις 11-21 του μήνα ισχυρός καύσωνας και στις 22-26 του Αυγούστου, ισχυρή κακοκαιρία με καταιγίδες από τα δυτικά προς τα βορειοανατολικά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Τέλος του μήνα με βελτιωμένο καιρό και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Η μεγαλύτερη υποχώρηση του καύσωνα αναμένεται να σημειωθεί το Σάββατο, όπου σε ορισμένες περιοχές θα έχουμε πτώση θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς.

Καιρός: Βροχές και τοπικές καταιγίδες σήμερα | LiFO

Για σήμερα Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024, η θερμοκρασία  σταδιακά θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, ενώ στη βόρεια Ελλάδα, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους. Στα βόρεια νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές μέχρι τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες.  Αναμένονται κάποιες καταιγίδες στην βόρεια Ελλάδα, όπου κατά περιόδους θα είναι ισχυρές λόγω του περάσματος του κύματος καύσωνα που έχει θερμάνει τα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας.

α. Στα βόρεια ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

β. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς, στο εσωτερικό της Στερεάς και της Πελοποννήσου τους 38 βαθμούς Κελσίου.

γ. Στη νησιωτική χώρα η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς και τοπικά στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Επισημαίνεται πως το Σάββατο η θερμοκρασία θα επανέλθει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα σε όλη τη χώρα. Παράλληλα θα επικρατήσουν ενισχυμένοι βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι.

Οι συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νοτιοανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο και την Κρήτη έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει γενικά μικρή πτώση. Στα βόρεια ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή θα φθάσει τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς, στο εσωτερικό της Στερεάς και της Πελοποννήσου τους 38 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς και τοπικά στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΑΓΚΑΔΑ - ΒΡΕΧΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΛΑΓΚΑΔΑ Μια ξαφνική καλοκαιρινή μπόρα  ήταν ικανή να χαλάσει αυτό το όμορφο κυριακάτικο βράδυ στον Λαγκαδά. Η  βρόχη ξεκίνησε πριν απο λίγο, ενώ το μεσημέρι καταιγίδα

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις και πολλή ζέστη. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 29 έως 37 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν με πιθανότητα εκδήλωσης όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα ορεινά. Σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 32 βαθμούς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]