Νέα Φιλαδέλφεια: 2 ανήλικοι πίσω από τις ένοπλες ληστείες σε περίπτερα

13 Ιουνίου 2024

Νέα Φιλαδέλφεια: 2 ανήλικοι πίσω από τις ένοπλες ληστείες σε περίπτερα

Συνελήφθησαν 2 ανήλικοι , 16 και 17 ετών, οι οποίοι διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε βάρος υπαλλήλων, περιπτέρων στην Νέα Φιλαδέλφεια. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ληστείες κατά συρροή, σωματική βλάβη και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι δρούσαν κυρίως πρώτες πρωινές ώρες, μέσα σε μόλις 18 ημέρες, από τις 25 Μαΐου έως τις 11 Ιουνίου 2024 διέπραξαν συνολικά πέντε ένοπλες ληστείες, παίρνοντας συνολικό χρηματικό ποσό πάνω από τα 1.160 ευρώ. Οι ανήλικοι είχαν στοχοποιήσει το ίδιο περίπτερο στη συμβολή της Λεωφόρου Δεκελείας με την οδό Τρωάδος.

Η αστυνομία μετά από έλεγχο που έκαναν σε βιντεοληπτικό υλικό ανακάλυψε ότι τα άτομα που έκλεψαν κατά το διάστημα 25 Μαΐου έως τις 11 Ιουνίου, ήταν τα ίδια, συμπέρασμα που έβγαλαν κοιτώντας ότι σε κάθε περίπτωση κλοπής φορούσαν τα ίδια ρούχα.

Το πρωί της Τρίτης, 11 Ιουνίου, οι αστυνομικοί που είχαν ακροβολιστεί σε διαφορετικά σημεία στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, κοντά στο περίπτερο- στόχο προκειμένου να έχουν οπτική επαφή. Λίγο αργότερα, δύο άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους προσέγγισαν το περίπτερο με όπλο στα χέρια.

Άμεσα οι αστυνομικοί που επιτηρούσαν από απόσταση, έσπευσαν στο σημείο και προέβησαν στην ακινητοποίηση των δραστών, οι οποίοι μόλις είχαν διαπράξει. Στη θέα των αστυνομικών, ο ένας δράστης έριξε στο οδόστρωμα το ποσό των 110 ευρώ που είχε αφαιρέσει με τον συνεργό του.

Παράλληλα, ο συνεργός πρόβαλλε σθεναρή αντίσταση, μέχρι τη στιγμή που αυτός ακινητοποιήθηκε, με σκοπό να διαφύγει της σύλληψης. Μάλιστα καθ΄ όλη τη διάρκεια, κατάφερε χτυπήματα, με τη λαβή του όπλου που έφερε, στον αστυνομικό που προσπαθούσε να τον ακινητοποιήσει, προκαλώντας σε αυτόν μώλωπες, εκδορές και φθορές στο ρολόι που φορούσε.

Τα πιστόλια που είχαν στην κατοχή τους ήταν τύπου ρέπλικα και ήταν αυτά που απειλούσαν στις ληστείες τους του υπαλλήλους των περιπτέρων.

Σε έρευνα που έγινε στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 2- αεροβόλα πιστόλια,
  • κουκούλες τύπου full face και ρουχισμός,
  • ενώ σε έρευνα που έγινε στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον:
  • μαχαίρι τύπου πεταλούδα,
  • αναδιπλούμενος σουγιάς και
  • ρουχισμός που φορούσαν κατά τη διάπραξη των ληστειών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, για ληστείες κατά συρροή και κατά συναυτουργία, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, βία κατά υπαλλήλων, σωματική βλάβη και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]