Η σκληρή μάχη της Σελίν Ντιόν με την ασθένεια της –Είναι σαν να σε πνίγει κάποιος

12 Ιουνίου 2024

Η σκληρή μάχη της Σελίν Ντιόν με την ασθένεια της –Είναι σαν να σε πνίγει κάποιος

Η Celine Dion μίλησε ανοιχτά για το πώς το Σύνδρομο του Δύσκαμπτου Ανθρώπου έχει επηρεάσει τη φωνή της και γενικότερα τη ζωή της. «Είναι σαν να σε πνίγει κάποιος. Νιώθεις πίεση στο λάρυγγά σου» ακούγεται στο τρέιλερ που προβλήθηκε στην εκπομπή «Today».

Πριν από δύο χρόνια, η Celine Dion γνωστοποίησε ότι πάσχει από το σύνδρομο stiff-person, μια σπάνια και ανίατη νευρολογική πάθηση που μπορεί να προκαλέσει έντονους μυϊκούς σπασμούς, αναγκάζοντάς την ν’ ακυρώσει όλες τις προγραμματισμένες εμφανίσεις της. Η ασθένεια, σύμφωνα με το Stiff Person Syndrome Foundation, επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα, δηλαδή τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό.

Σελίν Ντιόν: Όλες οι μεγάλες τραγωδίες της ζωής της - Newsbomb - Ειδησεις -  News

«Οι ασθενείς μπορεί να μείνουν ανάπηροι, καθηλωμένοι σε αμαξίδιο ή στο κρεβάτι, ανίκανοι να εργαστούν και να φροντίσουν τον εαυτό τους», αναφέρει το ίδρυμα, προσθέτοντας ότι η νευρολογική αυτή πάθηση με αυτοάνοσα χαρακτηριστικά μπορεί να προκαλέσει εξουθενωτικό πόνο, χρόνιο άγχος και μυϊκούς σπασμούς «τόσο βίαιους που μπορούν να εξαρθρώσουν αρθρώσεις και να σπάσουν ακόμη και οστά».

«Υψώνοντας τη φωνή της για να δείξει το αποτέλεσμα είπε: «Είναι σαν να μιλάς έτσι, και δεν μπορείς να πας ούτε ψηλά ούτε χαμηλά. Μπαίνει σ’ έναν σπασμό» εξήγησε η βραβευμένη με πέντε Grammy τραγουδίστρια. «Ξεκίνησε από τον λαιμό μου. Σκεφτόμουν ότι όλα θα πάνε καλά. Όμως μπορεί να επηρεάσει την κοιλιά, τη σπονδυλική στήλη και τα πλευρά.

Είναι σαν να σε πνίγει κάποιος. Νιώθεις πίεση στο λάρυγγά σου» ακούγεται στο τρέιλερ που προβλήθηκε στην εκπομπή «Today».

Η Celine Dion πουλάει το σπίτι της στη Φλόριντα μετά το θάνατο του συζύγου  της! - Mad TV

Στην συνέχεια περιέγραψε πώς η δυσκαμψία της δημιουργεί αίσθηση ακινησίας. «Αισθάνομαι ότι, αν θελήσω να γυρίσω τα πόδια μου, αυτά θα παραμείνουν στην ίδια θέση» είπε. «Ή, αν μαγειρεύω – γιατί μου αρέσει να μαγειρεύω – τα δάχτυλά μου, τα χέρια μου, θα μείνουν ακίνητα. Είναι κράμπες, αλλά μοιάζουν περισσότερο με μια ακινησία που σε καθηλώνει».

«Έχω σπάσει τα πλευρά μου σ’ ένα σημείο, γιατί μερικές φορές όταν είναι σε έξαρση, αυτό συμβαίνει» αποκάλυψε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]