Ευρωεκλογές 2024: Τα παιχνίδια από το μειονοτικό ΚΙΕΦ που κυνηγά τις εντυπώσεις και το «χαστούκι» στην ψευδομακεδονοπούλα

10 Ιουνίου 2024

Ευρωεκλογές 2024: Το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ), το οποίο φέρεται να λειτουργεί ως ο… «πολιτικός βραχίονας» του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, κατάφερε –για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε ευρωεκλογές- να βάψει με τα χρώματά του τη Ροδόπη και την Ξάνθη.

Το είχε κάνει το 2019 και το επανέλαβε χθες. Σκοπός τόσο του Προξενείου όσο και του ΚΙΕΦ δεν είναι να εκλέξουν ευρωβουλευτή. Αλλά να ταράξουν τα νερά της ελληνικής πολιτικής σκηνής, δίνοντας την ευκαιρία στην πρόεδρο του Κόμματος, Τσιντέμ Ασάφογλου, να δηλώνει χθες βράδυ ότι όσοι το ψήφισαν είναι… Τούρκοι! Η απίστευτα προκλητική, παράλογη και εξτρεμιστική δήλωση δεν πέρασε απαρατήρητη.

Ευρωεκλογές

Βέβαια, μέσα στη γενική ευφορία τους και την αίσθηση ότι θα «σαρώσουν» στις ευρωεκλογές, το Προξενείο και το ΚΙΕΦ έκαναν ένα μεγάλο λάθος. Ανοίχτηκαν σε… μη μουσουλμάνους, θέλοντας να δηλώσουν ότι υπάρχουν και άλλες «εθνικές» μειονότητες στην Ελλάδα. Όμως, η ψευδομακεδονοπούλα Ευγενία Νατσουλίδου έλαβε ένα ηχηρό χαστούκι στη Μακεδονία, με αποτέλεσμα η συντριπτική πλειονότητα των ψήφων της να προέλθει από τη… Θράκη, όπου προφανώς το Προξενείο και το ΚΙΕΦ είχαν δώσει εντολή να στηριχθεί.

«Ευχαριστούμε πολύ όλο τον κόσμο, όλους τους Δυτικοθρακιώτες, την “τουρκική” μειονότητα, που πήγε στις κάλπες και έστειλε ξανά ένα δυνατό μήνυμα και στην Αθήνα αλλά και στην Ευρώπη, ότι είμαστε εδώ, έχουμε πολλά προβλήματα και θέλουμε να μας ακούσουν», δήλωσε στον «Χρόνο» της Ροδόπης χθες βράδυ η Τσιντέμ Ασάφογλου και όταν ο δημοσιογράφος την ρώτησε εάν επιμένει στον χαρακτηρισμό της μειονότητας ως «τουρκικής», παρότι η μειονότητα ορίζεται με σαφήνεια ως θρησκευτική-μουσουλμανική από τη Συνθήκη της Λοζάνης, απάντησε: «Βέβαια, ο κάθε μειονοτικός που πήγε στην κάλπη και ψήφισε το DEB είπε: “Είμαι Τούρκος”». Αυτό επιζητούσαν Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής και το ΚΙΕΦ. Αυτήν ακριβώς τη δήλωση. Ότι όσοι ψήφισαν το ΚΙΕΦ, είναι «Τούρκοι».

Πρέπει να διευκρινιστεί ότι το ΚΙΕΦ κατέρχεται μόνο στις ευρωεκλογές και ποτέ στις εθνικές εκλογές. Γνωρίζει ότι στις ευρωεκλογές δεν μπορεί να πιάσει το όριο του 3% για να περάσει το κατώφλι του ευρωκοινοβουλίου. Έτσι, αυτό που κάνει είναι να «χαλάει τη σούπα» στα υπόλοιπα κόμματα, κόβοντας ψήφους από αυτά σε Ροδόπη και Ξάνθη. Βέβαια, στις εθνικές εκλογές το Προξενείο δίνει εντολή στο ΚΙΕΦ να μην συμμετάσχει, καθώς δεν πρόκειται να πιάσει 3% και επιπλέον φροντίζει να τροφοδοτεί και να στηρίζει με μουσουλμάνους υποψήφιους τα υπόλοιπα κόμματα, ώστε να εκλέξει τρεις ή τέσσερις βουλευτές. Το παιχνίδι είναι πλέον γνωστό…

Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα. Στον νομό Ξάνθης, το ΚΙΕΦ κατέλαβε την πρώτη θέση με 27,1%, χάνοντας όμως 4.000 ψήφους σε σχέση με το 2019, όταν είχε έρθει και πάλι (οριακά) πρώτο με 25% (η διαφορά προκύπτει λόγω της χθεσινής αυξημένης αποχής). Στην πόλη της Ξάνθης, χθες το ΚΙΕΦ κατετάγη στην… τέταρτη (!) θέση με 11%, πίσω από ΝΔ (24,4%), ΣΥΡΙΖΑ (13%) και Ελληνική Λύση (11,2%). Σε σχέση με το 2019, το ΚΙΕΦ είχε στην πόλη της Ξάνθης τις δυνάμεις του να μειώνονται, καθώς τότε είχε καταλάβει την τρίτη θέση.

Στην Ροδόπη, χθες το ΚΙΕΦ κατέλαβε την πρώτη θέση με 36,1%, αλλά χάνοντας… 9.000 (!) ψήφους σε σχέση με το 2019, όταν είχε λάβει 38% (η διαφορά προκύπτει λόγω της χθεσινής αυξημένης αποχής). Και στις δύο ευρωεκλογές, το ΚΙΕΦ ήρθε δεύτερο (πίσω από τη ΝΔ) στην Κομοτηνή. Έχασε από το 2019… 2.000 ψήφους και μία ποσοστιαία μονάδα.

Έπεσαν οι μάσκες για τη ψευδομακεδονοπούλα

Εκεί όμως που αποκαλύφθηκαν η παρεμβατικότητα και οι σχεδιασμοί του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής είναι η υπόθεση της ψευδομακεδονοπούλας, Ευγενίας Νατσουλίδου, η οποία εντάχθηκε στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΙΕΦ (με… άνωθεν εντολή) με σκοπό να καταγράψει δυνάμεις στη δυτική Μακεδονία, να αυξήσει τα πανελλαδικά ποσοστά του ΚΙΕΦ και να βάλει σπόρο για «Μακεδονική» μειονότητα στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πως όταν ψηφίστηκε η συμφωνία των Πρεσπών, η Ευγενία Νατσουλίδου είχε παραχωρήσει συνέντευξη κατά τη διάρκεια της οποίας ρωτήθηκε πόσο μεγάλη είναι η «Μακεδονική» μειονότητα στην Ελλάδα. Η απάντησή της ήταν κυριολεκτικά χωρίς καμία λογική. «Πηγές και ανεξάρτητες έρευνες από διάφορους συγγραφείς και θεσμούς για τα δικαιώματα των μειονοτήτων δίνουν μια συνολική εκτίμηση για τους ‘Μακεδόνες’ στην Ελλάδα που κυμαίνεται από 100.000 έως 250.000 άτομα»!, υποστήριξε. Η κ.Νατσοπούλου, λοιπόν, έλαβε μόλις… 1.517 ψήφους (!), εκ των οποίων οι 1.252 (ποσοστό 82%) προήλθαν από τη.. Θράκη! Κοντολογίς από τους σχεδόν 250.000 «Μακεδόνες» τη ψήφισαν οι… 265!!!! Κανονικό ρεζίλι, αλλά και απόδειξη ότι το Τουρκικό Προξενείο είχε δώσει εντολή να τη ψηφίσουν σε Ροδόπη και Ξάνθη!

πηγη


[There are no radio stations in the database]