«Βραχνάς» για τους καταναλωτές η κατανάλωση ρεύματος του κλιματιστικού – Το μηνιαίο κόστος

10 Ιουνίου 2024

«Βραχνάς» για τους καταναλωτές η κατανάλωση ρεύματος του κλιματιστικού, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων ένας παρατεταμένος καύσωνας θα κάνει την εμφάνιση του από σήμερα Δευτέρα και θα «σαρώσει» όλη τη χώρα.

Το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να είναι ιδιαίτερα θερμό, εάν κρίνουμε από τις ήδη αυξημένες θερμοκρασίες αλλά και από εκείνες του προηγούμενου καλοκαιριού, με τους ανεμιστήρες και τα κλιματιστικά να έχουν την τιμητική τους αυτές τις μέρες.

Έτσι οι καταναλωτές αποκτούν ένα ακόμα πονοκέφαλο για το πως θα διατηρήσουν τους χώρους του δροσερούς και άνετους με όσο το δυνατόν με λιγότερο κόστος στην κατανάλωση ρεύματος.

Αρχικά μιλώντας στο MEGA, ο ενεργειακός επιθεωρητής Μιχάλης Χριστοδουλίδης, τόνισε ότι για να διατηρήσουμε το σπίτι μας δροσερό πρέπει να:

  • Κατεβάζουμε τέντες και ρολά ή κλείνουμε παντζούρια τις μεσημεριανές ώρες.
  • Ανοίγουμε όλα τα κουφώματα κατά τις νυχτερινές ώρες για να αποφορτίσουμε τον εσωτερικό χώρο του σπιτιού μας από το θερμικό φορτίο που έχει συγκεντρωθεί όλη την ημέρα.
  • Μπορούμε να καταβρέχουμε τις βεράντες ή τις αυλές σπιτιών τις απογευματινές ώρες
Κλιματιστικό Inverter Metz MTZ12E21 12000 Btu

Ο ανεμιστήρας σίγουρα είναι μια λύση για τις περισσότερες ώρες της ημέρας καθώς ξέρουμε όλοι ότι είναι πιο οικονομικός από τα κλιματιστικά, όμως σίγουρα τις πολύ ζεστές ημέρες θα χρειαστούμε και την χρήση του κλιματισμού

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε σύμφωνα με τους ειδικούς είναι ότι η θερμοκρασία του κλιματιστικού θα πρέπει να ρυθμίζεται στους 10 βαθμούς κάτω από εκείνη του εξωτερικού χώρου. Πέρα όμως από αυτό καλό θα ήταν να γνωρίζουμε το κόστος του κλιματιστικού μας σε μηνιαία βάση, για να μπορούμε να διαχειριζόμαστε καλύτερα τις ώρες που θα το χρησιμοποιούμε

Ο παρακάτω πίνακας δείχνει την κατανάλωση ρεύματος του κλιματιστικού μας με την τιμή της κιλοβατώρας που είναι στα 14 λεπτά για τον Ιούνιο.

Με τιμή 14 λεπτά ανά κιλοβατώρα και για 8ωρη χρήση την ημέρα επί 30 ημέρες

Κλιματιστικό            χωρίς inverte      με inverter

9.000 BTU                51,00 ευρώ        43,20 ευρώ

12.000 BTU              69.60 ευρώ         57.60 ευρώ

18.000 BTU             103.20 ευρώ        86.40 ευρώ

24.000 BTU             136.80 ευρώ      115.20 ευρώ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]