Φωτιά σε βυτιοφόρο στον Ισθμό της Κορίνθου – Γέφυρα κατεδαφίζεται, υπέστη σοβαρές ζημιές

8 Ιουνίου 2024

Στην κατεδάφιση της γέφυρας κοντά στον Ισθμό της Κορίνθου όπου το βράδυ της Παρασκευής ξέσπασε φωτιά σε βυτιοφόρο, προχωρούν οι Αρχές. Το βαρύ όχημα ανετράπη και τυλίχτηκε στις φλόγες προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, η εταιρεία μετακίνησε εξειδικευμένα συνεργεία και μηχανήματα έργου στο σημείο και από τις 05.30 π.μ., και με την επίβλεψη και συνεργασία των μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, έχει ξεκινήσει την κατεδάφιση της γέφυρας, η οποία κρίθηκε επικίνδυνη.

Τα συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς ώστε να δοθεί η Εθνική Οδός στην κυκλοφορία το συντομότερο δυνατόν.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες μετά την κατάσβεση, παραμένουν στο σημείο. Συγκεκριμένα, επιχείρησαν 28 πυροσβέστες με 9 οχήματα που πραγματοποίησαν διαβροχή και ρίψεις ειδικού κατασβεστικού υγρού.

Ο οδηγός του οχήματος απεγκλωβίστηκε σώος και χωρίς εγκαύματα. Φέρει χτυπήματα από την ανατροπή του βυτιοφόρου και δακομίσθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Κορίνθου, για να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες. 

Ισθμός: Νύχτα «κόλαση» στην Αθηνών - Κορίνθου από τη φωτιά σε βυτιοφόρο!  Κατεδαφίζεται η γέφυρα | eReportaz

Από την ανατροπή και στη συνέχεια την πυρκαγιά, δεν υπάρχουν άλλοι τραυματίες. Μάλιστα, οι οδηγοί που βρίσκονταν στην περιοχή, έλαβαν μήνυμα από το 112 που τους ενημέρωνε για τη φωτιά και το πώς να κινηθούν. 

Το πρωί του Σαββάτου αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα προς Αθήνα, ωστόσο στο ρεύμα προς Κόρινθο γίνεται εκτροπή των αυτοκινήτων στον κόμβο Λουτρακίου. Κλειστή και στα δύο ρεύματα η παλαιά Εθνική Οδός.

Αύριο, Κυριακή ημέρα εκλογών η Τροχαία προκειμένου να εξυπηρετήσει τους πολίτες που θα ψηφίσουν εκτός λεκανοπεδίου με διέλευση από τον Ισθμό της Κορίνθου αναμένεται να πραγματοποιήσουν εκτροπές στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]