Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Πέθανε η επαρχιώτισσα οικιακή βοηθός εκατοντάδων ταινιών του Ελληνικού Κινηματογράφου

8 Ιουνίου 2024

Δέσποινα Στυλιανοπούλου, πέθανε η επαρχιώτισσα οικιακή βοηθός εκατοντάδων ταινιών του Ελληνικού Κινηματογράφου.

Στα 92 της χρόνια έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Δέσποινα Στυλιανοπούλου, μια ηθοποιός που πρωταγωνίστησε σε εκατοντάδες ταινίες της χρυσής εποχής του καλού Ελληνικού Κινηματογράφου.

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: «Ας φύγει το κακό και θα κάνουμε πολλά Πάσχα»

Με ανάρτηση της η ανιψιά της έκανε γνωστή την είδηση: «Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε ότι έφυγε σήμερα από τη ζωή γαλήνια, η πολυαγαπημένη μας αδελφή, θεία και γιαγιά, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της, που ήταν στο πλευρό της. Καλό ταξίδι αγαπημένη μας. Θα μας λείψεις πολύ», έγραψε η Άννα Στυλιανοπούλου στο Instagram.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας αποχαιρέτησε τη σπουδαία ηθοποιό με μια συγκινητική ανάρτηση στο Instagram, ανακοινώνοντας πως η κηδεία της ηθοποιού θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Ιουνίου στο Α Νεκροταφείο Αθηνών.

Συγκεκριμένα ο Σπύρος Μπιμπίλας έγραψε: «Αντίο αγαπημένο μου Δεσποινάκι… Σε ευχαριστώ για την αγάπη σου, το φως που μου χάριζες, τις στιγμές μας, την ωραία σου καρδιά, το γέλιο που έβαζες παντου και κυρίως στον κόσμο που σε λάτρευε!!! Θα μου λείπεις και θα μας λείψεις πολύ… Την Τεταρτη θα σε αποχαιρετήσουμε απο το Α κοιμητήριο της Αθήνας».

Η ηθοποιός έκανε την τελευταία της δημόσια εμφάνιση το 2019 στο Εθνικό Θέατρο, όταν βρέθηκε στην παρουσίαση του θεατρικού ημερολογίου – λευκώματος, «Έλληνες Καλλιτέχνες σε όλη τη Γη».

Η Δέσποινα Στιλιανοπούλου εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο το 1960, στην ταινία Ξένος της νύχτας και έκτοτε καθιερώθηκε σε ρόλους κωμικούς. Ο πλέον συνηθισμένος ρόλος της ήταν της επαρχιώτισσας οικιακής βοηθού που έκανε γλωσσικά λάθη.

Επίσης έπαιζε τη λαϊκή κοπέλα σε μη πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το 1967 θεωρήθηκε από πολλούς καλλιτεχνικούς κύκλους ως «έτος Στυλιανοπούλου» επειδή η ίδια είχε συμμετάσχει σε 12 διαφορετικές ταινίες μέσα στη χρονιά.

Για πολλά χρόνια, η Δέσποινα Στυλιανοπούλου υπήρξε θιασάρχης στο θέατρο Αυλαία του Πειραιά. Έχει εκδοθεί η αυτοβιογραφία της με τον τίτλο Ηθοποιός αμέσου δράσεως από τις εκδόσεις Τετράγωνο.

Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου, στην τελευταία συνέντευξη που παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή της Ελεωνόρας Μελέτη Mega τον Σεπτέμβριο του 2022 Καλημέρα είχε μιλήσει και για την προσωπική της ζωή. Η σπουδαία ηθοποιός έκανε έναν γάμο ο οποίος αν και οδηγήθηκε στο διαζύγιο, εκείνη δεν ξεπέρασε ποτέ την αγάπη της για τον πρώην σύζυγό της.

Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου εξομολογήθηκε τότε στην κάμερα του Mega Καλημέρα πως: «Στην προσωπική μου ζωή δεν είχα μυαλό, οι επιλογές μου δεν ήταν καλές. 

Ο έρωτας της ζωή της, όπως είχε αναφέρει ανά καιρούς, ήταν ο τραγουδιστής και ηθοποιός Πέτρος Μήλας, νομίζω δεν τον έχω ξεπεράσει», είχε αποκαλύψει η αγαπημένη ηθοποιός.

Όπως αναφέρει στην αυτοβιογραφία της για τη γνωριμία τους: «Μετά από καιρό πήγα στο κέντρο όπου τραγουδούσε. Με το που μπήκα εκείνος τραγουδούσε. Μόλις με είδε η κοπέλα του μαγαζιού άρχισε να με ραίνει με λουλούδια και εκείνος έλεγε το ρεφρέν από το τραγούδι του Κόκοτα, “Δεν το μπορείς όσο κι αν θες να με ξεχάσεις”..

Λίγο καιρό μετά τον χωρισμό τους, συναντήθηκαν ξανά και αποφάσισαν να δώσουν μία δεύτερη ευκαιρία στη σχέση τους. Κάποια στιγμή, ο Μήλας, της λέει ότι θα φύγει για το Λονδίνο, με σκοπό να προετοιμάσει τον γάμο τους. Η Δέσποινα πλέει σε πελάγη ευτυχίας… Όμως, τα όνειρά της γκρεμίζονται με ένα βραδινό τηλεφώνημά του:

 «Δέσποινα, αγάπη μου, σου στέλνω πρόσκληση».

– «Πετρή μου», του λέει εκείνη «θα παντρευτούμε στο Λονδίνο, λοιπόν».

– «Δεν κατάλαβες, Δέσποινα, Στο Λονδίνο παντρεύομαι εγώ, αλλά με άλλη γυναίκα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]