Άμπελος | Η παραλία που τα έχει όλα

8 Ιουνίου 2024

Άμπελος | Η παραλία που τα έχει όλα

Το καλοκαίρι έφτασε, και όπως δείχνει, θα είναι πολύ καυτό. Όλοι θα αναζητήσουμε παραλίες να δροσιστούμε, να κάνουμε την ηλιοθεραπεία μας και να ζήσουμε όμορφες καλοκαιρινές ιστορίες με τους αγαπημένους μας. Οι επιλογές παραλιών πολλές και διάφορες αλλά εμείς αποζητούμε αυτή που θα ξεχωρίζει με την ομορφιά της , τα καθαρά της νερά, εάν είναι και γαλαζοπράσινα ακόμη καλύτερα και πρωτίστως να έχει ηρεμία και λίγο κόσμο.

Είναι αυτό δυνατόν να υπάρχει; Κι όμως, γι’ αυτό είμαι εγώ εδώ να σας προτείνω την παραλία που θα έχει όλα τα παραπάνω στον υπέρτατο βαθμό.

Η Παραλία ‘’Άμπελος’’ βρίσκεται στην Ανατολική Μάνη και αποτελεί έναν καλά κρυμμένο θησαυρό στην Λακωνία που συνδυάζει όλα τα στοιχεία της Μάνης, χαμηλή βλάστηση, βοτσαλάκια και αρκετές πέτρες, βραχώδεις λόφους  και πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της όμως, είναι η ησυχία που διαθέτει  καθώς έχει ελάχιστο κόσμο που την ανακαλύπτει και έτσι το μπάνιο και η ηλιοθεραπεία μοιάζει όνειρο καθώς δεν θα σας χαλάσει την ηρεμία κανένας.

Για να μεταβείτε στην Άμπελο θα χρειαστείτε μεταφορικό μέσο διότι  βρίσκεται σχεδόν στο τέλος της Λακωνίας λίγα χιλιόμετρα πριν το Πόρτο Κάγιο και το ακρωτήριο του Ταίναρου. Η διαδρομή διέπεται από επαρχιακό οδικό δίκτυο με στροφές και παραλιακό δρόμο. Περίπου ένα χιλιόμετρο από τον οικισμό του Αγίου Κυπριανού και αφού περάσετε από έναν στενό δρόμο θα ξεδιπλωθεί μπροστά σας  η θέα της Άμπελου.

Φτάνοντας και πριν ακόμα ξεκινήσω να φωτογραφίζω με μάγεψε αυτό το γλυκό χρυσό χρώμα που της έδινε το ηλιοβασίλεμα, εκείνη την ώρα την επισκέφθηκα, και τα γαλαζοπράσινα πεντακάθαρα νερά της που συνέθεταν ένα μοναδικό κάδρο. Η παραλία έχει μεσαίου και μικρού μεγέθους βότσαλα τα οποία έχουν διαφορετικά χρώματα μεταξύ τους και δίνουν την αίσθηση πως τα έχουν ζωγραφίσει. Στο ένα άκρο της παρατήρησα πως έχει ξαπλώστρες στις οποίες μπορείς να κάτσεις και να πιείς το ποτό η τον καφέ σου , μιλάμε για οργανωμένη παραλία, ενώ στο άλλο της άκρο μπορείς να βάλεις την ομπρέλα σου και την πετσέτα σου και να απολαύσεις το μπάνιο σου.

Το τοπίο θα έλεγα είναι το όνειρο ενός φωτογράφου ειδικά τις απογευματινές ώρες που δύει ο ήλιος και το χρυσό του χρώμα δίνει στην παραλία μια άλλη χροιά, κινηματογραφική θα έλεγα. Η απαλή μουσική που ερχόταν από το σημείο που η παραλία έχει τις ξαπλώστρες με ξεκούραζε και έκανε το μυαλό μου να ταξιδεύει και παράλληλα να απολαμβάνει την στιγμή. 

Τα νερά της δροσερά και πεντακάθαρα ενώ η κατάσταση της σε πλήρη γαλήνη κοινώς, λάδι η θάλασσα όπως λέμε.

Στο σημείο υπάρχει και ένα μικρό κατάλυμα το οποίο μπορείτε να επισκεφθείτε . θεωρώ η παραλία Άμπελος είναι ιδανική και για βραδινό μπάνιο με την παρέα και για να δώσω και ιδέες για ένα βραδινό beach party με μουσική , ποτά και βραδινές βουτιές. Είναι κατάλληλη και για παιδιά καθώς δεν είναι απότομη και δεν βγάζει πολύ κύμα.

Εγώ παρέμεινα λίγη ώρα στην παραλία αλλά απήλαυσα αυτή την γαλήνη που εκπέμπει και δροσίστηκα στα νερά της ενώ φωτογράφισα και το υπέροχο της τοπίο, για να σας μεταφέρω αυτή την εικόνα και πλέον να σας προτείνω ένα μοναδικό μέρος που θα ζήσετε μοναδικές καλοκαιρινές ιστορίες . Έτσι θα κυλήσει το καλοκαίρι μας εδώ στον planetwebradio.gr.

Στα καλοκαιρινά μας φωτογραφικά οδοιπορικά θα σας δείξω μαγικές παραλίες. Μην ξεχνάτε τα ταξίδια ομορφαίνουν την ψυχή μας , ανοίγουν το μυαλό μας , γεμίζουν την καρδιά μας και εκπαιδεύουν την φαντασία μας εξάπτοντας την παράλληλα.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το μεθεπόμενο Σάββατο με συνέντευξη φωτογράφου. Έως τότε παραμένετε συντονισμένοι στον Νο1 διαδικτυακό σταθμό της πόλης, τον planetwebradio.gr φυσικά.


[There are no radio stations in the database]