Μικρή ανάσα δροσιάς σήμερα – Κόλαση με 43αρια από Δευτέρα

7 Ιουνίου 2024

Μικρή ανάσα δροσιάς σήμερα, Κόλαση με 43αρια από Δευτέρα

Κοκτέιλ ζέστης και βροχής το σκηνικό του καιρού σήμερα, με τον υδράργυρο να υποχωρεί ελαφρώς και τις θερμοκρασίες να παραμένουν υψηλές, ενώ νέο κύμα καύσωνα αναμένεται να κάνει φούρνο τη χώρα από Δευτέρα.

Από την επόμενη εβδομάδα θα δυσκολέψουν τα πράγματα και μάλιστα κατά πολύ, αφού θα βιώσουμε τον πρώτο ισχυρό καύσωνα με τις υψηλές θερμοκρασίες να μετατρέπουν τη χώρα σε καμίνι.

Ιταλία: Πρωτοφανές κύμα καύσωνα πλήττει τη χώρα - Οικονομικός Ταχυδρόμος -  ot.gr

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, από τη Δευτέρα 10/06 θα έχουμε την έλευση μιας θερμής εισβολής από τη Βόρεια Αφρική. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στους 38 με 39 βαθμούς, με ένα ισχυρό μελτέμι, να δημιουργεί συνθήκες για την εκδήλωση πυρκαγιών.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα προγνωστικά στοιχεία, από την ερχόμενη Τρίτη 11/06 και έπειτα θα μας επηρεάσει ένας ισχυρότατος καύσωνας, με τον υδράργυρο να φτάνει και στους 42 βαθμούς Κελσίου, ενώ Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή η θερμοκρασία ενδεχομένως να φτάσει και τους 44 βαθμούς.

Πάντως, και να αλλάξουν τα προγνωστικά στοιχεία προς το καλύτερο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα κάνει ζέστη, καθώς η θερμοκρασία στην περίπτωση αυτή ίσως δεν φτάσει τους 43 βαθμούς, αλλά θα κυμανθεί γύρω στους 39-40, κάτι που σημαίνει ότι οι κάτοικοι της χώρας έτσι κι αλλιώς θα βιώσουν δύσκολες συνθήκες.

Όπως τόνισε ο μετεωρολόγος, τα μοντέλα δείχνουν ότι στα 1.500 μέτρα υψόμετρο ο υδράργυρος θα φτάσει τους 30 βαθμούς, κάτι που δείχνει ότι με την αναγωγή σε χαμηλότερα υψόμετρα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 44-45 βαθμούς Κελσίου!

Νέο κύμα καύσωνα από αύριο - Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας την Πέμπτη |  ΣΚΑΪ

Για σήμερα Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024 προβλέπονται λίγες αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις στις ορεινότερες περιοχές της οροσειράς της Πίνδου και τα ορεινά τμήματα της Πελοποννήσου, ενώ στα πολύ ορεινά τμήματα των περιοχών αυτών θα σημειωθούν μπόρες.

Καιρός - Γιάννης Καλλιάνος: Καύσωνας 16 ημερών - Προσοχή στον λίβα της  Κυριακής για πυρκαγιές

Στα ανατολικά πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες με πιθανότητα βροχών και στα θαλάσσια μεμονωμένων καταιγίδων και βαθμιαία γενικά αίθριος, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν εκ νέου νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές

Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ανοίγματα στον ουρανό. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 25 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 5-6 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη παρόμοιο  θα είναι το σκηνικό του καιρού . Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 3 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Tagged as

[There are no radio stations in the database]