Νέο κύμα ζέστης από την ερχόμενη εβδομάδα – Ακόμα και τους 43 °C θα αγγίξει ο υδράργυρος

6 Ιουνίου 2024

Νέο κύμα ζέστης από την ερχόμενη εβδομάδα – Ακόμα και τους 43 °C θα αγγίξει ο υδράργυρος

Σε ανάρτηση του στο facebook ο Σάκης Αρναούτογλου , τόνισε ότι ο καύσωνας είναι «προ των πυλών», με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν ακόμη και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Στον πίνακα που παρέθεσε, δείχνει την θερμοκρασία να αυξάνεται προοδευτικά από την Παρασκευή (7/6) μέχρι και την Πέμπτη (13/6). Στο γράφημα η μέση θερμοκρασία ξεκινάει από τους 32 βαθμούς Κελσίου και φτάνει μέχρι τους 40, ενώ σε ορισμένες περιοχές της δυτικής και νότιας ηπειρωτικής Ελλάδας, της Αττικής και της Κρήτης, που βρίσκονται μακριά από τη θάλασσα, ο υδράργυρος αναμένεται να ανέλθει την Πέμπτη ακόμη και στους 42-43 °C.

May be an image of map and text that says 'Η ΜΕΣΗ ΙΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 13/6 ΜΕ MIA MONO MATIA ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ NOTIA ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ATTIKH ΚΑΙ ΚΡΗΤΗ MAKPIA ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΕΩΣ ΚΑΙ 2-3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ TH ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΙΣ ΟΡΕΙΝΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ (nX 500-1000 ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΜΕΤΡΟ) ΜΕ ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ 3-5 ΒΑΘΜΟΥΣ XAMΗЛOTEPH ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΑΛΛΑ ΜΕ πιο AYEHMENH THN ΣΧΕΤΙΚΗ ΥΓΡΑΣΙΑ 39 34 37 32 35 39°C 40°C nAP 7/6 ΣΑΒ 8/6 KYP 9/6 ΔΕΥ 10/6 ΤΡΙ 11/6 TET 12/6 nEM 13/6 f SakisArmaoutoglouForecasts'

Σύμφωνα με τον  Κλέαρχο Μαρουσάκη, «από Τρίτη μέχρι και Παρασκευή της άλλης εβδομάδας είναι αρκετά πιθανό να ζήσουμε ένα αντίστοιχο κύμα ζέστης, δηλαδή και πάλι θερμοκρασίες 37, 38, πιθανόν και 39 για να αρχίσει και πάλι το άλλο Σαββατοκύριακο – βέβαια είναι πολύ μακριά – η αποκλιμάκωση του όλου φαινομένου. Είμαστε σε έναν κλοιό θερμών αερίων μαζών και κατά διαστήματα θα μας έρχονται αυτά τα θερμά κύματα».

Μέσω ανάρτησης στα socila media, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης κάνει λόγο για θερμοκρασίες ρεκόρ κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού, καθώς αναφέρει πως ο καύσωνας θα φέρει… 50άρια.

Για σήμερα Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024 προβλέπονται αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές με τοπικές βροχές στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις σε όλα τα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία παρόλο που θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και στα νότια και θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς και στη δυτική και βόρεια Ελλάδα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Προ των πυλών ο καύσωνας 10 ημερών, πρόγνωση για 43 βαθμούς,  συναγερμός για πυρκαγιές

Στην Αττική δεν αναμένουμε κάτι το αξιόλογο, καθώς θα σημειωθούν λίγες συννεφιές οι οποίες θα εναλλάσσονται με την ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με τις εντάσεις τους να είναι γύρω στα 3-4 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα ανέλθει γύρω στους 36 βαθμούς, αργά το μεσημέρι.

Στη Θεσσαλονίκη, θα σημειωθούν λίγες συννεφιές οι οποίες όσο πηγαίνουμε προς το απόγευμα θα αυξηθούν, με αποτέλεσμα να σημειωθούν μπόρες ακόμη και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι δεν θα προβληματίσουν, καθώς θα πνέουν με μέτριες, στα 3-4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στους 32 βαθμούς Κελσίου.

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07-06-2024
Σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις, κατά τόπους πρόσκαιρα πιο πυκνές στα ανατολικά και τα βόρεια ηπερωτικά, όπου τις πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές ή όμβροι. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5 και στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα νότια με μέγιστες τιμές περί τους 33 με 35 βαθμούς και μόνο στη νοτιοανατολική νησιωτική Ελλάδα θα φτάσει τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 08-06-2024
Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά και το Ιόνιο 3 με 5 και στα ανατολικά 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους περί τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Καύσωνας: Έρχονται 45αρια- Το νέο δελτίο της ΕΜΥ - AgrinioSite

ΚΥΡΙΑΚΗ 09-06-2024
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και το Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά και το Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους περί τους 36 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 10-06-2024
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά το μεσημέρι απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και το Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά και το Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]