Μετά το πρόβλημα με το νερό στη Μαγνησία – “Ροζ νερό” τρέχει στις βρύσες Βαρνάβα και Γραμματικού

6 Ιουνίου 2024

Μετά το πρόβλημα με το νερό στη Μαγνησία – “Ροζ νερό” τρέχει στις βρύσες Βαρνάβα και Γραμματικού

Συναγερμός έχει σημάνει στις περιοχές του Βαρνάβα και Γραμματικό, λίγα 24ωρα μετά τη σαλμονέλα που βρέθηκε στο νερό της Μαγνησίας, καθώς από τη Δευτέρα  τρέχει από τις βρύσες ροζ νερό

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι το φαινόμενο εμφανίστηκε μετά από διακοπή ρεύματος, με το ροζ νερό να μην είναι μόνο σε μια συνοικία του Δήμου αλλά σε πολλά σημεία γεγονός κάτι το οποίο έχει θορυβήσει τους κατοίκους που κινήθηκαν αρμοδίως και έτσι αποφασίστηκε να σταματήσουν όλοι να χρησιμοποιούν μέχρι να δουν τι συμβαίνει τελικά με το νερό βρύσης. 

Ο αντιδήμαρχος Μαραθώνα, Βαγγέλης Σωτηρίου, εξήγησε στο ACTION24 τι συνέβη λέγοντας πως το πρόβλημα προέκυψε μετά από διακοπή ρεύματος, «Έμεινε χαμηλή η πίεση δικτύου. Μετά επανήλθε το ρεύμα και εμφανίστηκε το ροζ νερό»

Μετά από έλεγχο της τεχνικής υπηρεσία του δήμου διαπιστώθηκε πως «τα αντλιοστάσια και οι δεξαμενές δεν είχαν παραβιαστεί. Να ξέρετε πως το Γραμματικό παίρνει νερό από γεωτρήσεις».

«Ενημερώσαμε τον κόσμο να μην πιούν νερό. Αδειάσαμε τα δίκτυα, κάναμε δύο φορές καθαρισμούς και τώρα φαίνεται πως το νερό είναι μια χαρά. Πήραμε δείγματα για να διαπιστώσουμε από πού προήλθε αυτό το νερό», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Σωτηρίου το ροζ νερό «δεν είναι σίγουρα από γεώτρηση και τις δεξαμενές, είναι από το δίκτυο».

«Το ροζ νερό εμφανίστηκε αλλά δεν βρήκαμε από πού προήλθε. Οι κάτοικοι πίνουν εμφιαλωμένο νερό», είπε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Γραμματικού, Τάσος Χρυσίνας.

«Πήγαμε στα σχολεία εμφιαλωμένα. Είπαμε να μην χρησιμοποιήσει κανείς νερό για καμία χρήση μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα από τις αναλύσεις», ανέφερε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]