Τοποθέτησαν πέντε φέρετρα με τη γαλλική σημαία μπροστά στον Πύργο του Άιφελ

5 Ιουνίου 2024

Τοποθέτησαν πέντε φέρετρα με τη γαλλική σημαία μπροστά στον Πύργο του Άιφελ

Συναγερμός σήμανε στη γαλλική αστυνομία, όταν πέντε φέρετρα καλυμμένα με τη γαλλική σημαία τοποθετήθηκαν στον Πύργο του Άιφελ με τις Αρχές της χώρας να υποψιάζονται ρωσική παρέμβαση, καθώς κάθε ένα από αυτά έφερε την επιγραφή «Γάλλοι στρατιώτες στην Ουκρανία».

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσιεύματα των γαλλικών ΜΜΕ, τρεις άντρες μετέφεραν τα φέρετρα με ένα φορτηγάκι και τα τοποθέτησαν στο σημείο.

Η αστυνομία συνέλαβε τον Βούλγαρο οδηγό του οχήματος λίγο μετά το συμβάν, που βρισκόταν εκείνη την ώρα κοντά στον Πύργο του Άιφελ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είχε λάβει 40 ευρώ από τους άλλους δύο άνδρες για να μεταφέρει τα φέρετρα. Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο οδηγός είχε φτάσει στο Παρίσι μόλις την προηγούμενη ημέρα από τη Βουλγαρία.

Αργότερα, συνελήφθησαν και τα άλλα δύο άτομα, ένας Ουκρανός και ένας Γερμανός, λίγο πριν επιβιβαστούν σε ένα λεωφορείο με προορισμό το Βερολίνο, οι οποίοι ομολόγησαν ότι είχαν λάβει 400 ευρώ για αυτή τη μεταφορά

Πύργος του Άιφελ: Τοποθέτησαν πέντε φέρετρα με τη γαλλική τρικολόρ • Η Άποψη
Γαλλία: Ρώσοι πράκτορες κρύβονται πίσω από τα φέρετρα με τις σημαίες στο Παρίσι
Παρίσι: Γερμανός και Ουκρανός συνελήφθησαν για την υπόθεση των πέντε  φερέτρων στον Πύργο το Άιφελ - Alpha Πάτρας - Ειδήσεις

Σύμφωνα με την αρμόδια εισαγγελία, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του δικαστή την Κυριακή, εν όψει της δικαστικής έρευνας για «προμελετημένη άσκηση βίας».  Γάλλοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι διεξάγονται έρευνες «για να διαπιστωθεί αν αυτό οργανώθηκε από το εξωτερικό»

Η εφημερίδα Le Monde αναφέρει πως οι τρεις συλληφθέντες είχαν επαφές με έναν άνδρα που κατά το παρελθόν είχε εμπλακεί σε πράξεις αντισημιτισμού στο Παρίσι.

Η επιγραφή πιστεύεται ότι παραπέμπει στις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος δεν απέκλεισε την αποστολή δυτικών στρατευμάτων στο Κίεβο, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις στη Μόσχα.

Την περασμένη εβδομάδα Ουκρανοί αξιωματούχοι, επιβεβαίωσαν ότι είχαν γίνει συζητήσεις για την αποστολή Γάλλων στρατιωτικών εκπαιδευτών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]