Στο κόκκινο για δεύτερη μέρα η χώρα

5 Ιουνίου 2024

Στο κόκκινο για δεύτερη μέρα η χώρα, συνεχίζεται και σήμερα το πρώτο κύμα καύσωνα για φέτος, με πολύ υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή. 

Άλλη μια μέρα με έντονη ζέστη θα είναι και η σημερινή με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 38 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές της χώρας η ζέστη επιμένει τουλάχιστον για ένα ακόμα εικοσιτετράωρο με τους μετεωρολόγους να μιλούν για υποχώρηση από αύριο Πέμπτη καθώς έρχεται ένα βοριαδάκι από το Αιγαίου που θα φέρει μια μικρή πτώση στη θερμοκρασίας

Βέβαια η ζέστη ήρθε για να μείνει μιας και την επόμενη εβδομάδα ο υδράργυρος θα πάρει πάλι την ανηφόρα.

Χθες, Τρίτη, το θερμόμετρο ξεπέρασε τους 39 βαθμούς Κελσίου στην Ελευσίνα, τη Θήβα και τα Ψαχνά Ευβοίας, σημειώνοντας νέο ρεκόρ για τον μήνα Ιούνιο

Σύμφωνα με το meteo, το προηγούμενο είχε καταγραφεί στις 08/06/2019 στα Τρίκαλα, όταν το θερμόμετρο είχε δείξει 39,2 βαθμούς Κελσίου. 

Καιρός / Αποπνικτικός συνδυασμός ζέστης και αφρικανικής σκόνης - Πού θα  φτάσει 38 βαθμούς | Αυγή

Για σήμερα Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024  αρκετή θα είναι η ζέστη και σήμερα κυρίως στα ανατολικά και την ηπειρωτική Ελλάδα, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα, οπότε κυρίως στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η αφρικανική σκόνη για ακόμα μια μέρα κάνει αισθητή την παρουσία της

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο νότιο Ιόνιο και την περιοχή των Δωδεκανήσων 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά, θα παραμείνει όμως σε υψηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως στα κεντρικά και τα νότια και θα φτάσει κατά τόπους, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 37 και τοπικά τους 38 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος με ηλιοφάνεια στο λεκανοπέδιο και αραιή συννεφιά μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 – 37 βαθμούς, με βόρειους ήπιους ανέμους 2 – 4 μποφόρ, το μεσημέρι πρόσκαιρα θα είναι νότιοι.

Στο κόκκινο και σήμερα ο υδράργυρος - Ο καιρός στη Δυτική Ελλάδα - dete.gr

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι θα είναι πιο πυκνές, με πιθανότητα στα γύρω ορεινά να σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής έκτασης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 – 34 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 2 – 4 μποφόρ.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή θα σημειωθεί αστάθεια στα ηπειρωτικά και προς το απόγευμα θα υπάρχουν μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Οι βοριάδες θα ενισχυθούν και οι υψηλές θερμοκρασίες θα υποχωρήσουν.

Το Σαββατοκύριακο θα χαρακτηρίζεται από ενισχυμένους βοριάδες.

Τέλος η πρώτη εικόνα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος δείχνει ότι δεν θα σημειωθεί κάτι αξιόλογο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]