Λαμία: Βρέθηκαν ληγμένες πρώτες ύλες έτοιμες για τη παρασκευή έτοιμων γευμάτων

5 Ιουνίου 2024

Λαμία: Βρέθηκαν ληγμένες πρώτες ύλες έτοιμες για τη παρασκευή έτοιμων γευμάτων

Σοκαριστικές είναι οι πληροφορίες που έρχονται στο φως σχετικά με το εργοστάσιο τροφίμων «Γιαννίτση» στη Λαμία το οποίο παρήγαγε και διένειμε σχολικά γεύματα που προκάλεσαν μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις σε μαθητές δημοτικού και τελικά κάηκε πριν από λίγες εβδομάδες

Σύμφωνα με άρθρο της «Καθημερινής», η έρευνα συνεχίζεται για την διαλεύκανση της υπόθεσης με την Πυροσβεστική να έχει εντοπίσει ληγμένες πρώτες ύλες, εκ των οποίων κάποιες ήταν ληγμένες περισσότερο από ένα χρόνο, οι οποίες μάλιστα ήταν έτοιμες για να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή γευμάτων.

Όσον αφορά στο θέμα της μεγάλης φωτιάς, η πηγή αναφέρει πως κάμερες κοντινών κτιρίων έχουν καταγράψει κινήσεις υπαλλήλου της εταιρείας στον περιβάλλοντα χώρο του εργοστασίου περίπου 40 λεπτά πριν από την εκδήλωση της πυρκαγιάς! Το συγκεκριμένο πρόσωπο έχει μπει στο μικροσκόπιο αν και έχει δικαιολογήσει την παρουσία του στο χώρο. Η φωτιά αποδίδεται μέχρι στιγμής σε εμπρησμό χωρίς, ωστόσο, να έχει βγει το τελικό πόρισμα.

Σχετικά με την πυρκαγιά, έχουν καταθέσει τα τελευταία 24ωρα ως μάρτυρες ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου και ο αλλοδαπός επιστάτης, ενώ στην λίστα προς εξέταση υπάρχουν ακόμα περισσότερα ονόματα για να ρίξουν φως σε όσα έγιναν το βράδυ της 19ης Μάϊου.

Ωστόσο, οι αποκαλύψεις δεν σταματούν εδώ για την υπόθεση. Στον χώρο της επιχείρησης  λειτουργούσε κλειστό κύκλωμα με τρεις κάμερες. Οι δύο εντοπίστηκαν με σοβαρές βλάβες εξαιτίας της φωτιάς. Ωστόσο, η τρίτη δεν κάμερα δεν εντοπίστηκε. Σε αυτό το πλαίσιο ερευνάται αν κάποιος το αφαίρεσε σκόπιμα ή αν «έλιωσε» από τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]