Η ακρίβεια και τα παράδοξα με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια – Η Μήλος ακριβότερη από την Κρήτη

5 Ιουνίου 2024

Η ακρίβεια και τα παράδοξα με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια –Η Μήλος ακριβότερη από την Κρήτη

Αδιανόητη η ακρίβεια στην χώρα μας με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια με τις τιμές να ανεβαίνουν χωρίς ποτέ να κατέβουν λόγω της ενεργειακής κρίσης, αδιανόητο και το γεγονός ότι ένα νησί που βρίσκεται μακρύτερα από τον Πειραιά όπως η Κρήτη είναι πιο φθηνό από ένα πολύ πιο κοντινό νησί όπως η Μήλος.

Τα ακτοπλοικά εισιτήρια έχουν φτάσει στα ύψη, με αποτέλεσμα μια τετραμελής οικογένεια για να ταξιδέψει σε ένα νησί να χρειάζεται ένα ολόκληρο μισθό.

Το πρώτο θέμα συζήτησης σε όλες τις παρέες αυτό το καιρό, δεν είναι άλλο παρά το πόσο βαθιά θα χρειαστεί να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να μπορέσουν να ταξιδέψουν με ένα πλοίο.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Ναυτιλίας παρακολουθούν την κατάσταση με αμηχανία καθώς επικαλούνται την αγορά που είναι ελεύθερη και αρκείται προς το παρόν στο να κάνει συστάσεις

Η ιστορία επαναλαμβάνεται καθώς και πέρυσι το καλοκαίρι είχε συμβεί το ίδιο και υποχρεώθηκε η κυβέρνηση να παρέμβει κατόπιν εορτής υποχρεώνοντας τότε τις ακτοπλοϊκές εταιρείες να λάβουν κάποια επιμέρους μέτρα με ειδικές προσφορές για τριμελείς και τετραμελείς οικογένειες.

Η κατάσταση έχει βγεί εκτός ελέγχου καθώς οι τιμές των ακτοπλοικών εισητηρίων είναι οι ίδιες για διαφορετικές αποστάσεις στις περισσότερες το περιπτώσεων.

Στα 59 ευρώ το εισιτήριό από Πάρο για Σαντορίνη που είναι μια απόσταση 44 μιλίων και η ίδια τιμή και από Πάρο για Μύκονο που η απόσταση είναι στα 24 μίλια.

Μια τετραμελής οικογένεια χρειάζεται μαζί με το αυτοκίνητο από Πάρο για Μύκονο με ταχύπλοο 285 ευρώ ενώ από Πάρο για Σαντορίνη χρειάζεται 271 ευρώ.

Μόνο για να φθάσει μία οικογένεια με αυτοκίνητο στη Σκιάθο θα δαπανήσει 419 ευρώ, 430 για Τήνο, 596 ευρώ για Χίο, 632 θα χρειαστεί για Πάρο ενώ για Ρόδο 1.029 ευρώ.

Επίσης δεν λείπουν και τα παράξενα. Από Πειραιά για Μήλο μια τετραμελής οικογένεια με αυτοκίνητο θα χρειασθεί 315 ευρώ στην οικονομική θέση και από Πειραιά για Ηράκλειο με την ίδια εταιρεία θα χρειασθεί 279 ευρώ.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης με δηλώσεις του επικαλείται την ελευθερία της αγοράς και δηλώνει ότι θα ήταν λάθος να παρέμβει στις τιμές. Για να αντιμετωπίσει την όλη κατάσταση το Υπουργείο έχει συστήσει ένα παρατηρητήριο τιμών το οποίο όμως ακόμη υπολειτουργεί και δεν έχει πλήρη στοιχεία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]