Έδειραν και λιθοβόλησαν μέχρι θανάτου χριστιανό επιχειρηματία

5 Ιουνίου 2024

Έδειραν και λιθοβόλησαν μέχρι θανάτου χριστιανό επιχειρηματία, ξυλοκοπήθηκε από όχλο, αφού κατηγορήθηκε ότι έκαψε σελίδες του Κορανίου, πέθανε από τα τραύματά του, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Το οργισμένο πλήθος περικύκλωσε το σπίτι του Ναζίρ Μασίχ και του γιου του στην πόλη Σαργκόντχα, στις 25 Μαΐου, εν μέσω κατηγοριών ότι είχαν βεβηλώσει το Ιερό Βιβλίο των μουσουλμάνων.

Η οικογένεια του Μασίχ αρνήθηκε την κατηγορία για βλασφημία, αλλά ο 74χρονος φέρεται να γρονθοκοπήθηκε, κλωτσήθηκε και λιθοβολήθηκε και σύμφωνα με πληροφορίες ξυλοκοπήθηκε και ο γιός του ενώ το εργοστάσιο υποδημάτων του επιχειρηματία πυρπολήθηκε, ενώ 12 μέλη της οικογένειας του κατάφεραν να διαφύγουν.

Στο ανατολικό Πακιστάν όχλος πυρπόλησε εκκλησίες και σπίτια χριστιανών |  Ρεπορτάζ και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το  Χρηματιστήριο, την Πολιτική
Blasphemy Laws in Pakistan - Centre for Study of Society and Secularism

Τα πλάνα της επίθεσης που κοινοποιήθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν ανθρώπους να συγκεντρώνονται σε μεγάλους αριθμούς σε έναν δρόμο της Σαργκόντχα, που πιστεύεται ότι είναι κοντά στο σπίτι του Μασίχ. Σε κοντινή απόσταση φαίνεται να υψώνεται καπνός. Το UCA News ανέφερε ότι περισσότερες από 200 οικογένειες εγκατέλειψαν τη γειτονιά μετά την επίθεση, με τον μισό αριθμό να λέγεται ότι είναι Καθολικοί χριστιανοί

Ο 74χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με πληροφορίες. Στην Mondy (3 Ιουνίου) εμφανίστηκαν δημοσιεύματα ότι ο Μασίχ πέθανε στη συνέχεια από τα τραύματά του.

Σύμφωνα με το Reuters, η ανεξάρτητη Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πακιστάν έχει προειδοποιήσει ότι οι ζωές της χριστιανικής κοινότητας βρίσκονται «σε σοβαρό κίνδυνο» από τους θρησκόληπτους όχλους ισλαμιστών.

Η βλασφημία τιμωρείται με θάνατο στο Πακιστάν, αν και σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο ειδήσεων κανείς δεν έχει εκτελεστεί από το κράτος γι’ αυτήν. Οι νόμοι περί βλασφημίας της χώρας έχουν καταχραστεί για ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, ανέφερε το Reuters.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]