Μαζική τροφική δηλητηρίαση σε γλέντι γάμου στην Παιανία

4 Ιουνίου 2024

Μαζική τροφική δηλητηρίαση  σε γλέντι γάμου στην Παιανία, υπέστησαν χθες δεκάδες καλεσμένοι σε γάμο σε κτήμα , με αποτέλεσμα να συλληφθούν ο υπεύθυνος του χώρου όπου έγινε η δεξίωση και ο υπεύθυνος του catering. 

Οι καλεσμένοι μετά την κατανάλωση των τροφίμων ένιωσαν έντονη αδιαθεσία και συμπτώματα δηλητηρίασης, μάλιστα χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Τα κύρια συμπτώματα ήταν έμετοι και διάρροιες και άρχισαν να εμφανίζονται περίπου 2 ώρες μετά το γεύμα. Μάλιστα, ζητήθηκε η συνδρομή της Αστυνομίας για να μεταφερθεί κόσμος στα νοσοκομεία της Αττικής, με τουλάχιστον 10 εξ αυτών να παραμένουν για νοσηλεία.

Στη δεξίωση συμμετείχαν κατά αναφορά 254 άτομα και προσφέρθηκε μενού τροφίμων, των οποίων η παρασκευή και η διάθεση είχε γίνει κατά αναφορά από εταιρεία catering.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν τα ξημερώματα να έρθουν σε επαφή με τον ΕΦΕΤ, αλλά στάθηκε αδύνατον, σύμφωνα με το Star. Έτσι, προκειμένου να μην χαθούν τα πειστήρια, μάζεψαν τρόφιμα που είχαν πετάξει στον κάδο έξω από τον πολυχώρο, τα φύλαξαν σε ψυγεία του Αστυνομικού Τμήματος και τα παρέδωσαν σε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Στη συνέχεια θα σταλούν στον ΕΦΕΤ, όπου θα εξεταστούν ώστε να διαπιστωθεί τι ήταν αυτό που προκάλεσε τη δηλητηρίαση.

Έχει δρομολογηθεί η διεξαγωγή αναλυτικής επιδημιολογικής μελέτης από το Τμήμα Τροφιμογενών και Υδατογενών Νοσημάτων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία προχώρησε σε 10 σύλληψεις.

Μαζική τροφική δηλητηρίαση σε γάμο στην Παιανία - Δύο συλλήψεις - Cibum

«Να τιμωρηθεί ο ένοχος»

Ένα από τα θύματα της τροφικής δηλητηρίασης ανέφερε, «Ήταν μπουφές άρα δεν ξέρουμε τι προκάλεσε τη δηλητηρίαση. Πήγαμε στο νοσοκομείο γιατί ο σύζυγός μου λιποθύμησε και εγώ δεν ένιωθα καλά και πολλοί άλλοι. Εύχομαι ο ένοχος να τιμωρηθεί γι’ αυτό που πάθαμε».

Από την πλευρά της εταιρείας που ενοικίαζε τον χώρο για την διεξαγωγή της δεξίωσης, αρμόδιες πηγές τόνισαν: «Δεν έχουμε εμείς δικό μας catering. Είχαν ένα σωρό γλυκά στον ήλιο», πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές για να καταλήξουν λέγοντας: «Περιμένουμε να δούμε, δεν έχει βγει κάποιο πόρισμα ότι έχουμε εμείς την ευθύνη».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]