Κεραυνός έπεσε σε δέντρο με 18 ανθρώπους – Είχαν καταφύγει για να προστατευτούν από ισχυρή βροχόπτωση

4 Ιουνίου 2024

Κεραυνός έπεσε σε ένα δέντρο σε ένα πάρκο βόρεια της Πράγας κάτω από το οποίο είχαν καταφύγει άνθρωποι για να προστατευτούν από ξαφνική ισχυρή βροχόπτωση, είχαν πάει εκεί σε μια εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού. 

18 άνθρωποι τραυματίστηκαν, επτά από αυτούς σοβαρά», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μιχάλ Γκεοργκίεφ, εκπρόσωπος των τοπικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, προσθέτοντας ότι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Οι αξιωματούχοι των ομάδων διάσωσης δεν έδωσαν λεπτομέρειες σχετικά με τους τραυματίες, ωστόσο τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι μεταξύ αυτών που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ήταν και παιδιά και ότι το πάρκο φιλοξενούσε εκδήλωση.

Ο τσεχικός τηλεοπτικός σταθμός CT 24 μετέδωσε ότι πέντε από τους τραυματίες ήταν παιδιά ηλικίας μεταξύ 2 και 16 ετών και ότι πέντε ενήλικες δέχτηκαν καρδιοαναπνευστική βοήθεια στον τόπο του συμβάντος.

Ο εκπρόσωπος του περιφερειακού νοσοκομείου του Λίμπερετς δήλωσε στην τοπική εφημερίδα Liberecky Denik ότι είχε δεχθεί 17 ασθενείς, οι οποίοι είχαν όλοι τις αισθήσεις τους. Επιβεβαίωσε επίσης ότι ένα παιδί μεταφέρθηκε αεροπορικώς σε νοσοκομείο της Πράγας.

Η Τσεχία επλήγη από ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ υπήρξαν επίσης αναφορές για πλημμύρες σε διάφορα τμήματα της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]