Ζέστη, σκόνη και το θερμόμετρο στο «κόκκινο» 

4 Ιουνίου 2024

Ζέστη, σκόνη και το θερμόμετρο στο «κόκκινο», καυτό τριήμερο μέχρι την Πέμπτη με θερμοκρασίες κοντά στους 40 βαθμούς. Το φαινόμενο της μεταφοράς αφρικανικής σκόνης θα συνεχίσει και σήμερα, επηρεάζοντας περισσότερο τα νότια.

Τρεις μέρες με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, την Τετάρτη η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 38 βαθμούς με το λεκανοπέδιο να βράζει από τις αρχές Ιουνίου, ενώ φαίνεται να δροσίζει ελαφρώς από την Πέμπτη, με ένα δεύτερο κύμα ζέστης να μας έρχεται από την Κυριακή.

Ο μετεωρολόγος του Alpha Γιώργος Τσατραφύλλιας παραθέτει τις περιοχές που θα φλερτάρουν σήμερα ακόμα και με 40άρια.

Αυτές οι περιοχές που θα έχουν από 37-40°C είναι: Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Εύβοια, Αττική, Δωδεκάνησα, Κρήτη και Πελοπόννησος.

Για σήμερα Τρίτη 4 Ιουνίου 2024 ηλιόλουστος αναμένεται να είναι ο καιρός με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει ακόμα περισσότερο. Σήμερα και αύριο κορυφώνεται η αύξηση της θερμοκρασίας με τον υδράργυρο να φτάνει κοντά στους 40 βαθμούς σε πολλές περιοχές της χώρας. Θα σημειωθούν δε και πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Το φαινόμενο της μεταφοράς αφρικανικής σκόνης θα συνεχίσει και σήμερα, επηρεάζοντας περισσότερο τα νότια.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 31- 34 βαθμούς στα δυτικά ηπειρωτικά και τα Επτάνησα, στα ανατολικά στους 37 – 38 βαθμούς, στους 35 – 36 στα βόρεια ηπειρωτικά και 32 – 37 στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα κεντρικά και τα νότια θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος με νεφώσεις που θα συνδυάζονται με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία στους 21 – 36 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες 4-5 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες κατά περιόδους θα πυκνώνουν. Η θερμοκρασία στους 20 – 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες 3-4 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]