Σε κλοιό ζέστης η χώρα – Συνεχίζεται η ανοδική πορεία του υδράργυρου

3 Ιουνίου 2024

Σε κλοιό ζέστης η χώρα ,συνεχίζεται η ανοδική πορεία του υδράργυρου, με το πρώτο μίνι καύσωνα  του φετινού Καλοκαιριού ξεκινάει από σήμερα, και τη θερμοκρασία να είναι αυξημένη για την εποχή, καθώς η πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου αναμένεται να κυλήσει με τον υδράργυρο να δείχνει 3 έως 6 βαθμούς παραπάνω από ό,τι τα τελευταία 20 χρόνια, Οι θερμότερες μέρες αναμένεται να είναι η Τρίτη και η Τετάρτη.

Ήδη χθες Κυριακή καταγράφηκαν υψηλές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τη μέγιστη της ημέρας να σημειώνεται στη Σκάλα Μεσσηνίας στους 37,8 °C. 

Ευρώπη - Καύσωνας: Η Μεσόγειος φλέγεται και οι τουρίστες φεύγουν - Αλλάζει  ο τουριστικός χάρτης

Για σήμερα, Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024 αναμένονται λίγες αραιές νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά τοπικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και νότια.

Οι άνεμοι στο ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο νότιοι τοπικά έως 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στις παράκτιες περιοχές θα πνέουν θαλάσσιες αύρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 34 με 36 και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 37 βαθμούς (Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησο και Θεσσαλία) και στη νησιωτική χώρα τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου. Στις περιοχές όπου θα επικρατήσει θαλάσσια αύρα οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Καύσωνας: Αναφορές για εννέα περιστατικά θερμοπληξίας στην Αττική -  Ανυπόφορες οι θερμοκρασίες - CNN.gr

Στην Αθήνα: : Γενικά αίθριος καιρός και παροδικά αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και το μεσημέρι – απόγευμα νότιοι.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη: Γενικά αίθριος καιρός με παροδικά αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και το μεσημέρι – απόγευμα νότιοι.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την αναλυτική πρόβλεψη της ΕΜΥ για σήμερα 37άρια δίνει στις εξής περιοχές: Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος και Θεσσαλία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]