Με 39αρια έρχεται ο Ιούνιος

31 Μαΐου 2024

Με 39αρια έρχεται ο Ιούνιος, σύμφωνα με τις προβλέψεις η αστάθεια υποχωρεί και από σήμερα έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία της μετεωρολόγου της ΕΡΤ, Χριστίνας Ρήγου, μέσα στο Σαββατοκύριακο, ο υδράργυρος θα φτάσει έως και τους 36 βαθμούς σε ορισμένες περιοχές, ενώ από τη νέα εβδομάδα δεν αποκλείεται να σκαρφαλώσει έως και τους 39.

Οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές μέχρι και το τέλος της πρώτης εβδομάδας του Ιουνίου με μία μικρή πτώση το Σαββατοκύριακο των ευρωεκλογών.

Το θερμόμετρο θα αρχίσει να ανεβαίνει από σήμερα Παρασκευή.

  • Σάββατο: 30 – 33°C
  • Κυριακή: 33 – 36°C
  • Δευτέρα: 36 – 38°C
  • Τρίτη: 36 – 39°C
  • Τετάρτη: 35 – 39°C
  • Πέμπτη: 36 – 39°C

Στην Αττική, Δευτέρα και Τρίτη φαίνεται πως θα σημειωθούν οι πιο υψηλές θερμοκρασίες, έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Για σήμερα Παρασκευή 31 Μάϊου 2024γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός την Παρασκευή με λίγες τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα αυξηθούν και στη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στην ηπειρωτική χώρα καθώς και στην Κρήτη τους 29 με 30 βαθμούς, κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 31 με 32 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Ο Ιούνιος έρχεται και φέρνει 39άρια – Αναφορές ακόμα και για 42°C

Για το Σάββατο

Αίθριος προβλέπεται ο καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο τις μεσημβρινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και ενδέχεται στα ορεινά να σημειωθούν κατά τόπους όμβροι.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι έως 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Τις μεσημβρινές ώρες στις παράκτιες περιοχές θα επικρατήσουν θαλάσσιες αύρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στην ηπειρωτική χώρα τους 32 με 33 και κατά τόπους στα ανατολικά τους 34 βαθμούς, στις νησιωτικές περιοχές τους 27 με 29 βαθμούς και στην Κρήτη τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Για την Κυριακή

Αρχικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.

Οι άνεμοι στο ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ, ενώ τις μεσημβρινές ώρες στις παράκτιες περιοχές θα πνέουν θαλάσσιες αύρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει στην ηπειρωτική χώρα τους 32 με 34 και κατά τόπους τους 35 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου. Στις περιοχές όπου θα επικρατήσει θαλάσσια αύρα οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]