Εγκαύματα στο 60% του κορμιού της η 2χρονη, μετά από ανάφλεξη από την βενζίνη

28 Μαΐου 2024

Εγκαύματα στο 60% του κορμιού της η 2χρονη, μετά από ανάφλεξη από την βενζίνη

Mε εγκαύματα στο 60% του κορμιού της, νοσηλεύεται στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» το 2χρονο κοριτσάκι από τη Θεσσαλονίκη, του οποίου τα ρούχα άρπαξαν φωτιά.

Το παιδί μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, αλλά κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά της στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», ενώ ο 28χρονος πατέρας της τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Όπως αναφέρει το thesstoday, ενώ ο 28χρονος πατέρας της μικρής έβαζε βενζίνη στο αυτοκίνητό του με μπιτόνι, αμέριμνη η 2χρονη μικρούλα, έτρεξε στην αγκαλιά του και δημιουργήθηκε στατικός ηλεκτρισμός με το μπιτόνι, λόγω και του υφάσματος του φορέματος που φορούσε το παιδί, προκαλώντας ανάφλεξη.

Τα ρούχα της τυλίχθηκαν στις φλόγες, με τον πατέρα και τον παππού της να προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά με τα χέρια τους. Για τον λόγο αυτόν υπέστησαν και εκείνοι εγκαύματα στα χέρια, με τον παππού μάλιστα να υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο στη Θεσσαλονίκη, το 60% της επιφάνειας του κορμιού του παιδιού έχει υποστεί εγκαύματα. Για καλή του τύχη, δεν προκλήθηκε βλάβη σε ζωτικά όργανα,  με αρμόδιες πηγές να εξηγούν ότι η συγκεκριμένη περίπτωση ανάφλεξης- από στατικό ηλεκτρισμό- είναι από τις πιο σπάνιες που μπορεί να συμβούν.

Η οικογένεια ζει στο Καβαλάρι και και ετοιμάζονταν να πάνε στον γάμο του θείου του παιδιού.

Σε βάρος του πατέρα έχει σχηματιστεί δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, ενώ προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαγκαδά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]