Χόρευε στον παιδότοπο η Μαλένα λίγο πριν πεθάνει

25 Μαΐου 2024

Οι καταθέσεις των γιατρών για τον θάνατο της Μαλένα συγκλονίζουν, «Το παιδί είχε άψογη κλινική εικόνα, ήταν ένα αγγελούδι που το έβλεπες και έλεγες γιατί βρίσκεται στο νοσοκομείο» κατέθεσαν

Ανεξήγητος ο θάνατος για την πρώην διευθύντρια του ογκολογικού τμήματος του νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» Μαργαρίτα Μπάκα,  “40 χρόνια σε εμένα δεν μου είχε τύχει τέτοια ιστορία αιφνίδιου θανάτου ή θανάτου που να μην έχω κλινική εικόνα πριν» είπε η μάρτυρας συγκινημένη στην κατάθεση της, τονίζοντας πως η μικρή Μαλένα ήταν «ένα αγγελούδι».

«Με πήραν και μου είπαν «έφυγε η Δασκαλάκη». Μα είναι δυνατόν; Αυτό το παιδί; Έμεινα άναυδη.

«Πραγματικά ήταν ένα αγγελούδι, σε άψογη κατάσταση. Το έβλεπες και έλεγες τι το θέλουμε αυτό εδώ μέσα; Τόσο καλά ήταν το παιδί. Όταν την εξέτασα εγώ είχαν μικρύνει οι λεμφαδένες. Της είπα:

«Μαλένα μου τους φάγαμε τους λεμφαδένες μίκρυναν». Θυμάμαι τη μαμά να λέει: «Μαλένα μου ακούς τι λέει η κυρία Μπάκα; Μπορεί να φύγουμε νωρίτερα». Και την ημέρα που έφυγε το παιδί ήταν σε άριστη κατάσταση, χόρευε στον παιδότοπο, έφαγε κανονικά δεν υπήρχε καμία ένδειξη ότι κάτι πάει στραβά.

Αυτό το γεγονός ήταν από τα πιο συγκλονιστικά της καριέρας μου δεν μου έχει ξανασυμβεί. Είπα στους γονείς ότι θέλω να γίνει νεκροτομή. Γιατί δεν είχε να κάνει με λευχαιμία ούτε με τοξικότητα. Τους είπα “πρέπει να δούμε γιατί συνέβη, για να σώσετε το άλλο σας παιδί” τόνισε και πρόσθεσε:

Πείσθηκαν και με ευχαρίστησαν. Πώς να σας το πω; Μου φίλησαν το χέρι φεύγοντας, δεν είδα κάποιους ανθρώπους θυμωμένους. Δε συνάντησα γονείς που να είναι στα πατώματα, συνάντησα γονείς που να στέκονται αλλά θλιμμένους. Ήταν νορμάλ. Τι να σας πω;».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]