Πολύ γνωστό αντικείμενο μπορεί να προκαλέσει έκρηξη όταν ταξιδεύετε με αεροπλάνο

24 Μαΐου 2024

Τα τελευταία χρόνια ένα πολύ γνωστό και αρκετά συνηθισμένο αντικείμενο που παίρνουμε κοντά μας στα ταξίδια κρίθηκε ένοχο, καθώς είναι ικανό να προκαλέσει έκρηξη όταν ταξιδεύουμε με αεροπλάνο.

Για λόγους ασφαλείας, υπάρχουν διεθνείς κανόνες που αναφέρουν ποια αντικείμενα επιτρέπονται και ποια δεν επιτρέπονται να μεταφέρονται μέσω των αεροπορικών μεταφορών. Επιπλέον, υπάρχουν αντικείμενα που μπορούν να μεταφερθούν μόνο στις παραδοτέες αποσκευές, τις οποίες δεν μπορείτε να πάρετε μαζί σας στο αεροσκάφος ως χειραποσκευές.

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, που οι περισσότεροι καπνίζοντες έχουν βάλει πλέον στην ζωή τους, μπορούν να βάλουν σε κίνδυνο και να έχει ανυπολόγιστες συνέπειες στην ασφάλεια του ταξιδιού μας.

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα χρησιμοποιούνται από περίπου 82 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως και κάτι που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι ταξιδιώτες είναι ότι οι μπαταρία λιθίου που έχουν, σχετίζονται με την εκδήλωση πυρκαγιάς

Οι μπαταρίες λιθίου μπορεί να είναι επικίνδυνες αν δεν τις διαχειριστείτε με προσοχή. Δεδομένου του κινδύνου εμπρηστικού περιστατικού, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα πρέπει να μεταφέρονται στην καμπίνα επιβατών και όχι στις παραδοτέες αποσκευές. Οι πυρκαγιές στον χώρο αποσκευών είναι πολύ πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν από ό,τι εκείνες στην καμπίνα, όπου τα μέλη του πληρώματος μπορούν να ανταποκριθούν άμεσα. Η CAA ορίζει ότι οι επιβάτες μπορούν να ταξιδεύουν με «ηλεκτρονικές συσκευές καπνίσματος που λειτουργούν με μπαταρίες», αλλά με αυστηρούς περιορισμούς.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (CAA) του Ηνωμένου Βασιλείου εξηγεί ότι οι μπαταρίες λιθίου είναι πολύ ασφαλείς, αλλά λόγω της υψηλής ενέργειάς τους, αν δεν αντιμετωπίζονται με προσοχή ή έχουν κατασκευαστικό σφάλμα, μπορεί να πάρουν φωτιά ή να εκραγούν. Οι μπαταρίες έχουν αποτελέσει την αιτία πολλών πυρκαγιών σε αεροσκάφη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]