Φοιτητικές Εκλογές 2024: Πρωτιά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για 37η χρονιά 

23 Μαΐου 2024

Φοιτητικές Εκλογές 2024: Πρωτιά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για 37η χρονιά 

Για μια ακόμα φορά και για 37η συνεχόμενη χρονιά, νίκη καταγράφει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ  στις φοιτητικές εκλογές που διεξήχθησαν εχθές Τετάρτη 22/5   στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. 

Με ολοκληρωμένη την καταμέτρηση σε 60 Συλλόγους (περίπου το 30% των φοιτητικών Συλλόγων), η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ λαμβάνει αυτήν τη στιγμή ποσοστό της τάξης του 48%, το οποίο εκτιμάται ότι στην τελική ενσωμάτωση θα κυμανθεί γύρω στο 40%.

Με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, δεύτερη δύναμη αναδεικνύεται η ΠΚΣ με ποσοστό γύρω στο 20%, ενώ μάχη για την τρίτη θέση δίνουν ΠΑΣΠ και ΕΑΑΚ με ποσοστό της τάξεως του 5%. Σημειώνεται ότι η φοιτητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τα ιστορικά χαμηλά ποσοστά στις εκλογές των τελευταίων ετών, δεν κατάφερε να σχηματίσει ψηφοδέλτιο σε καμία σχολή της χώρας.

«Οι φοιτητές έδωσαν ξεκάθαρη απάντηση υπέρ των μεταρρυθμίσεων που υλοποιούνται στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καταδικάζοντας απερίφραστα αντιλήψεις και συμπεριφορές που ανήκουν στο παρελθόν» ανέφερε επίσης η φοιτητική παράταξη.

dap4

Να σημειωθεί ότι η φοιτητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τα ιστορικά χαμηλά ποσοστά στις εκλογές των τελευταίων ετών, δεν κατάφερε να σχηματίσει ψηφοδέλτιο σε καμία σχολή της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]