Κωστής Χατζηδάκης: «Δεν μπήκα στην πολιτική για να καλύπτω κλέφτες»

23 Μαΐου 2024

Κωστής Χατζηδάκης: «Δεν μπήκα στην πολιτική για να καλύπτω κλέφτες»

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου στη ΔΟΥ Χαλκίδας, όπου συνελήφθησαν με την κατηγορία της διαφθοράς η διευθύντρια, o υποδιευθυντής και 5 υπάλληλοι, έστειλε ισχυρό μήνυμα κατά της διαφθοράς.

«Δεν μπήκα στην πολιτική για να καλύπτω κλέφτες»

Μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου και τις σχετικές έρευνες που πραγματοποίησε η αστυνομία, ο Κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε πως από την πρώτη στιγμή που μπήκε στην πολιτική τηρούσε απαρέγκλιτα την αρχή του να μην καλύπτει κλέφτες.

«Δεν μπήκα στην πολιτική για να καλύπτω κλέφτες. Την αρχή αυτή τηρώ απαρέγκλιτα από την πρώτη στιγμή που μπήκα στη πολιτική και το ίδιο μήνυμα επαναλαμβάνω και σήμερα με αφορμή την υπόθεση στη ΔΟΥ Χαλκίδας. Η συστηματική δουλειά της ΕΛΑΣ, της ΑΑΔΕ και των δικαστικών αρχών αποδεικνύει την ισχυρή μας θέληση να συγκρουστούμε με κάθε μορφή παρανομίας ακόμα και αν αυτή πηγάζει στην ίδια την Δημόσια Διοίκηση.

Και είναι προφανές πως δεν θα σταματήσουμε εδώ. Θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε ενάντια σε παραβατικές συμπεριφορές σε όλα τα επίπεδα και προς όλες τις κατευθύνσεις. Είτε μιλάμε για περιπτώσεις διαφθοράς, είτε για λαθρεμπόριο, είτε για άλλα οικονομικά εγκλήματα. Είναι δίκαιο πρωτίστως για τους πολίτες, αναγκαίο για την οικονομία, αλλά και βασική αποστολή της ίδιας της Κυβέρνησης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]