AstraZeneca: Δεν ήταν δουλειά μας να ασχοληθούμε με τα εμβόλια της

22 Μαΐου 2024

Η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca, παραδέχτηκε για πρώτη φορά σε δικαστικά έγγραφα πως το εμβόλιο της φαρμακευτικής εταιρείας, που παρασκευάστηκε για τον κορονοϊό, μπορεί να προκαλέσει σπάνιες παρενέργειες, μια παραδοχή που αναμένεται να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για τεράστιες αποζημιώσεις.

Η AstraZeneca έγινε γνωστή κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν ανέπτυξε ένα από τα πρώτα εμβόλια κατά της νόσου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Το εμβόλιο, γνωστό ως Vaxzevria, αποσύρθηκε παγκοσμίως από την αγορά, δεδομένης της φθίνουσας ζήτησης και της εμφάνισης άλλων εμβολίων που είναι προσαρμοσμένα σε συγκεκριμένες παραλλαγές του Covid.

«Για εμάς, σίγουρα, αυτή είναι η μετά-Covid εποχή», δήλωσε η Αραντχάνα Σαρίν σε εκπομπή του «CNBC». «Προμηθεύσαμε εμβόλια κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid περισσότερο επειδή, ξέρετε, ήταν μια κρίση δημόσιας υγείας. Δεν ήταν πραγματικά δική μας δουλειά να ασχοληθούμε με τα εμβόλια Covid».

Η επιχειρηματική δραστηριότητα της AstraZeneca έχει ιστορικά επικεντρωθεί σε τομείς όπως η ογκολογία και η καρδιαγγειακή υγεία, και αυτό θα παραμείνει η εστίαση της εταιρείας και στο μέλλον, δήλωσε. Τα φάρμακα για τον διαβήτη και τις μεταβολικές ασθένειες θα διαδραματίσουν επίσης ρόλο στην ανάπτυξη της AstraZeneca, ανέφερε.

«Εξετάζουμε και κάποια φάρμακα για τη διαχείριση του βάρους», πρόσθεσε η ίδια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]