Συντριβή ελικοπτέρου: Νεκροί όλοι οι επιβαίνοντες σύμφωνα με τα Ιρανικά ΜΜΕ

20 Μαΐου 2024

Νεκροί όλοι οι επιβαίνοντες, μετά την συντριβή του ελικοπτέρου, σύμφωνα με τα Ιρανικά ΜΜΕ που μεταδίδουν πως ο 63χρονος πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας Εμπραχίμ Ραϊσί, που εξελέγη το 2021, ο 60χρονος υπουργός Εξωτερικών Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν, που ανέλαβε το αξίωμα επίσης το 2021, και όλοι άλλοι αξιωματούχοι που επέβαιναν στο ελικόπτερο είναι όλοι νεκροί.

Ολονύχτιο θρίλερ με την τύχη του Ιρανού προέδρου Ραΐσι: Αντικρουόμενες  πληροφορίες για το ελικόπτερο | Liberal.gr
Εμπραχίμ Ραΐσι: Οι τελευταίες εικόνες του προέδρου του Ιράν στο ελικόπτερο  πριν το ατύχημα
Ιράν: «Συντριβή» ελικοπτέρου με πρόεδρο Ραίσι και ΥΠΕΞ – DW – 19 ...

Εκτός από τον πρόεδρο του Ιράν και τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, στο ελικόπτερο επέβαιναν άλλα επτά άτομα, τα οποία επίσης θεωρούνται νεκρά. Πρόκειται για τον κυβερνήτη της επαρχίας του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν Μαλέκ Ραχματί, τον ιμάμη της προσευχής της Παρασκευής της Ταμπρίζ, Mohammad Ali Alehashem καθώς και τον πιλότο, τον συγκυβερνήτη, τον αρχηγό πληρώματος, και έναν σωματοφύλακα.

Ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος. δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι “Ο πρόεδρος Ραΐσι, ο υπουργός Εξωτερικών και όλοι οι επιβάτες του ελικοπτέρου σκοτώθηκαν στη συντριβή”,

“Ο Αγιατολάχ μαρτύρησε” έγραψε επίσης σε ανάρτησή του το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Το ελικόπτερο Bell 212 στο οποίο επέβαινε ο Ραϊσί και τα άλλα 8 άτομα εντοπίστηκε κατεστραμμένο και καμμένο λίγο πριν τις 6 τα ξημερώματα σήμερα, Δευτέρα.

Πλάνα από drone από τα συντρίμμια τράβηξε η Ερυθρά Ημισέληνος και μεταδόθηκαν στα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν. Το πρακτορείο ειδήσεων FARS παρουσίασε το σημείο της συντριβής σε μια απότομη, δασώδη πλαγιά, με ελάχιστα απομεινάρια από το ελικόπτερο πέρα ​​από μια γαλανόλευκη ουρά.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]