Ισχυροί άνεμοι, αφρικανική σκόνη, υγρασία και ζέστη το σκηνικό του καιρού για σήμερα

17 Μαΐου 2024

Ισχυροί άνεμοι, αφρικανική σκόνη, υγρασία και ζέστη το σκηνικό του καιρού για σήμερα, με την θερμοκρασία να παίρνει την άνοδο δημιουργώντας ένα αποπνικτικό «κοκτέιλ» στην ατμόσφαιρα.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του ANT1, Τάσος Αρνιακός, από σήμερα Παρασκευή τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα κινηθούν κυρίως μεταξύ Κρήτης και Πελοποννήσου, ενώ σταδιακά θα μετατοπιστούν ανατολικότερα.

Η αφρικανική σκόνη αναμένεται να εμφανισθεί σε όλη τη χώρα, από το μεσημέρι, κυρίως δυτικά και νότια, ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 28 έως 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ το βράδυ η σκόνη θα μετατοπιστεί στο κεντρικό Αιγαίο.

 Η αυξημένη υγρασία, η θολούρα στην ατμόσφαιρα εξαιτίας της μεταφοράς αφρικανικής σκόνης και οι υψηλές θερμοκρασίες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Τοπικές μπόρες θα εκδηλωθούν το Σαββατοκύριακο στα ορεινά και τα βόρεια.

Για σήμερα Παρασκευή 17 Μάϊου 2024 προβλέπονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας, όπου υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει ακόμα και τους 32 βαθμούς Κελσίου. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης

Οι άνεμοι στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 23 με 25 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 26 με 29 βαθμούς και στη βόρεια Κρήτη τοπικά τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.
  • Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]