Boeing έκανε αναγκαστική προσγείωση λόγω φωτιάς σε κινητήρα 

16 Μαΐου 2024

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά με αεροσκάφη της Boeing, καθώς ένα ακόμα  περιστατικό σε αεροσκάφος της στο οποίο επέβαιναν 468 επιβάτες και το πλήρωμα, έκανε αναγκαστική προσγείωση   στο Μακάσαρ της νότιας Ινδονησίας, μετά από πυρκαγιά που  εκδηλώθηκε στον κινητήρα του, σύμφωνα με ανακοίνωση  της αεροπορική εταιρεία Garuda Indonesia.

«Ο κυβερνήτης έλαβε αυτήν την απόφαση αμέσως μετά την απογείωση, λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν αφού παρατηρήθηκαν σπίθες σε έναν από τους κινητήρες», ανέφερε ο Ιρφάν Σετιαπούτρα, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, στην ανακοίνωσή του.

Τρόμος σε αεροσκάφος: Έκτακτη προσγείωση ύστερα από φωτιά στον κινητήρα

Το αεροσκάφος καθηλώθηκε στο έδαφος μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος ασφαλείας.

Τα νησιά του αρχιπελάγους της Ινδονησίας εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις αεροπορικές συνδέσεις. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο έχουν σημειωθεί αλλεπάλληλα δυστυχήματα. Το 2021 ένα Boeing της Sriwijaya Air έπεσε στη θάλασσα της Ιάβας, μετά την απογείωσή του από την Τζακάρτα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 62 επιβαίνοντες. Τον Μάρτιο το υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε ότι διεξάγεται έρευνα για την τοπική εταιρεία Batik Air, επειδή δύο πιλότοι της κοιμήθηκαν κατά τη διάρκεια μιας πτήσης.

Image

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]