Οι αποκαλύψεις για τον γνωστό “μάγο” των ψευδαισθήσεων David Copperfield σοκάρουν

16 Μαΐου 2024

Οι αποκαλύψεις για τον γνωστό “μάγο” των ψευδαισθήσεων David Copperfield σοκάρουν καθώς μετά από έρευνα του Guardian για νάρκωση και σεξουαλική παρενόχληση, 16 γυναίκες οι οποίες ήταν ανήλικες όταν είχαν παρενοχληθεί , τον καταγγέλλουν για ανάρμοστη συμπεριφορά και σεξουαλική παρενόχληση

Σύμφωνα με κάποιες από τις καταγγελίες, ο διάσημος μάγος νάρκωσε τρεις γυναίκες προτού έλθει σε σεξουαλική επαφή μαζί τους και γι’ αυτό δεν κατάφεραν ποτέ να δώσουν τη συγκατάθεσή τους για τη συνεύρεσή τους. Τρεις άλλες γυναίκες ισχυρίζονται ότι τις χάιδευε κατά τη διάρκεια ζωντανών εμφανίσεων. Σε άλλη περίπτωση, μια γυναίκα ισχυρίζεται ότι ο Κόπερφιλντ της πήρε το χέρι και το έβαλε στον γλουτό του, αναγκάζοντάς την να το σφίξει. Ήταν 16 ετών τότε και η οικογένειά της ήταν στο κοινό, όπως λέει η ίδια.

«Είμαι ειλικρινής στον Θεό πιστεύω ότι με είχαν ναρκώσει» λένε κάποια από τα φερόμενα ως θύματα του Ντέιβιντ Κόπερφιλντ.

Αρκετά από τα θύματα καταγγέλλουν πως ο Κόπερφιλντ υποσχέθηκε να τις βοηθήσει στην καριέρα τους στο μόντελινγκ ή στη βιομηχανία του θεάματος.

Λίγο μετά πάντως, αφού ο Guardian προσέγγισε τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ ζητώντας απαντήσεις για όλα αυτά, δύο γυναίκες που είχαν μιλήσει με εκτενείς συνεντεύξεις σε δημοσιογράφους του Μέσου, είπαν ότι ήθελαν να αφαιρεθούν οι ισχυρισμοί τους για σεξουαλική παρενόχληση από τον “μάγο”.

Ο Κόπερφιλντ έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες εναντίον του. Φυσικά οι νομικοί σύμβουλοι του διάσημου ταχυδακτυλουργού έσπευσαν να δηλώσουν δημόσια πως «όχι μόνο είναι εντελώς ψευδείς αλλά και εντελώς απίθανο να άγγιξε ποτέ γυναίκα ανάρμοστα, υποστήριξαν και όσον αφορά τους ισχυρισμούς για ναρκωτικές ουσίες, είπαν ότι τα ναρκωτικά «δεν είναι μέρος του κόσμου του», οι ισχυρισμοί όλων αυτών των γυναικών, τον περιέγραψαν ως έναν άνθρωπο με «ευγένεια, ντροπαλότητα και μεταχείριση ανδρών και γυναικών με σεβασμό». Επεσήμαναν δε πως ο Κόπερφιλντ υπήρξε ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του κινήματος #metoo.

Ο Guardian ανέφερε ότι το εκτενές ρεπορτάζ του βασίστηκε σε συνεντεύξεις με περισσότερα από 100 άτομα, καθώς και σε δικαστικά και αστυνομικά αρχεία.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κόπερφινλτ ήταν μεταξύ των “υψηλών προσώπων” που σε δικαστικά έγγραφα αποδείχθηκε πως είχε σχέσεις με τον Τζέφρι Επστάιν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]