Θύματα χιλιάδες καταθέτες: Άδειασαν 23.700.000 ευρώ από τις κάρτες των πολιτών

14 Μαΐου 2024

Στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος έδειξαν ότι το 2023 σηµειώθηκαν απάτες ύψους 23.700.000 ευρώ κατά πολιτών που χρησιμοποιούν κάρτες  για τις διαδικτυακές συναλλαγές τους ή κάνουν χρήση POS και ATM.

Το κόστος των περιστατικών απάτης επιβάρυνε κατά 59% τους κατόχους καρτών, κατά 34% τους αποδέκτες υπηρεσιών πληρωµών και κατά 7% τους παρόχους υπηρεσιών πληρωµών που εκδίδουν κάρτες.

Που σηµαίνει ότι οι πολίτες που χρησιμοποίησαν κάρτες πληρωµών ζηµιώθηκαν µε 13.900.000 ευρώ από τη συνολική ζηµία των 23.700.000 ευρώ που σηµειώθηκε στις απάτες µε πλαστικό χρήµα, σύμφωνα με το newsbomb.gr

Ανάληψη από ATM: Κίνδυνοι και πώς μπορείτε να προστατευθείτε | foroline.gr
Οι πολίτες θα πρέπει να προσέχουν γνωρίζοντας πως οι συχνότερες μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι είναι είτε μέσω τηλεφωνικής κλήσης, ή µέσω e-mail είτε µέσω SMS 

Συνήθως ο χρήστης λαµβάνει ψεύτικους ψηφιακούς συνδέσµους (links) µε αληθοφανή χαρακτηριστικά (επωνυµία ή λογότυπο τράπεζας ή άλλου οργανισµού).

Η επίσκεψη σε αυτούς τους συνδέσµους µπορεί να οδηγήσει σε επιζήµιες ενέργειες όπως η αποκάλυψη ευαίσθητων προσωπικών δεδοµένων και κωδικών ασφαλείας, η αποστολή χρηµατικών ποσών για υποτιθέµενη αγορά ή ακόµα και η εγκατάσταση κακόβουλου λογισµικού σε συσκευές. Για τον λόγο αυτό, κατά τις συναλλαγές τους οι πολίτες πρέπει να χρησιµοποιούν αποκλειστικά και µόνο το site της τράπεζάς τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]