Φουσκωμένα τα τιμολόγια ρεύματος για τον Ιούνιο

13 Μαΐου 2024

Φουσκωμένα τα τιμολόγια ρεύματος για τον Ιούνιο. Ανοδική πορεία δείχνουν οι τιμές του των τιμολογίων ρεύματος για τον Ιούνιο καθώς στο πρώτο δεκαήμερο του του Μαΐου οι τιμές στη χονδρική αγορά ανέβηκαν στα στα 69 ευρώ ανά μεγαβατώρα από 60 ευρώ τον Απρίλιο.

Σαφής άνοδος φαίνεται ότι θα σημειωθεί στον επόμενο μήνα καθώς τα περισσότερα τιμολόγια λιανικής διαμορφώνονται με βάση την εξέλιξη της χονδρικής κατά τους τους τελευταίους δύο μήνες.

ΔΕΗ: Οριακή υποχώρηση των τιμολογίων ρεύματος τον Μάρτιο
Νέες επιδοτούμενες τιμές λογαριασμών ρεύματος Ιουνίου

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Μάιο το φθηνότερο πράσινο τιμολόγιο βρίσκεται στα 9,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα, με το αντίστοιχο της ΔΕΗ, που έχουν οι περισσότεροι καταναλωτές και θεωρείται το τιμολόγιο αναφοράς, στα 10,6 λεπτά.

Εφόσον διατηρηθεί το ίδιο επίπεδο έκπτωσης για τον Ιούνιο (10%) και η τιμή χονδρικής κλείσει θεωρητικά στα 69 ευρώ, τότε από την εξίσωση προκύπτει ένα τιμολόγιο στα 13,5 λεπτά για τη ΔΕΗ. Βεβαίως, η επιχείρηση θα μπορέσει να το αναπροσαρμόσει χαμηλότερα επιλέγοντας υψηλότερη έκπτωση, πράγμα που πράττει συνήθως όταν οι αρχικές τιμές ανεβαίνουν.

Αντίστοιχη κατεύθυνση θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι προμηθευτές ώστε να προκύψει την 1η Ιουνίου η οριστική εικόνα στην αγορά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]