Εξαρθρώθηκε συμμορία που διακινούσε ναρκωτικά στην Αθήνα

13 Μαΐου 2024

Εξαρθρώθηκε συμμορία που διακινούσε ναρκωτικά στην Αθήνα

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής στο Μοσχάτο και στην Καλλιθέα, 3 αλλοδαποί, ηλικίας 32 και 37 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται και έτερα μέλη της οργάνωσης.

Εξαρθρώθηκε συμμορία που διακινούσε ναρκωτικά στην Αττική - Η εμπλοκή  αστυνομικού, «τα παπαδάκια» και τo «κοκό»

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση εγκληματικής οργάνωσης τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης στη ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, μετά από διασταύρωση πληροφορικών δεδομένων και αποδεικτικών μέσων εντοπίστηκαν οι ανωτέρω κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Συγκεκριμένα ο 37χρονος, ως υπαρχηγός, και ο 32χρονος ήταν επιφορτισμένοι με την προμήθεια, επανατυποποίηση, αποθήκευση, φύλαξη και διακίνηση των ναρκωτικών, την ανεύρεση πελατών, την είσπραξη των κερδών από τα υπόλοιπα μέλη και την αποστολή των χρημάτων στον αρχηγό της οργάνωσης, ο οποίος αναζητείται.

Ο έτερος 37χρονος συλληφθείς αναλάμβανε κατά περίπτωση τη διακίνηση των ναρκωτικών, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης. Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, πιστοποιήθηκαν περισσότερες από 300 συναλλαγές διακίνηση ναρκωτικών.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκαν σε δωμάτιο ξενοδοχείου, κατελήφθη ο 32χρονος να κατέχει για λογαριασμό της εγκληματικής οργάνωσης 103,5 γραμμ. κοκαΐνης και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -103,5- γραμμ. κοκαΐνης,
  • μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης,
  • τα χρηματικά ποσά των -440- ευρώ, -20- δολαρίων Η.Π.Α. και -20- δολαρίων Καναδά,
  • -2- ζυγαριές,
  • -5- κινητά τηλέφωνα και
  • μοτοσυκλέτα.

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]