Ανακαλείται ψωμί για τοστ – Βρέθηκαν κομμάτια αρουραίου

10 Μαΐου 2024

Ανακαλείται ψωμί για τοστ – Βρέθηκαν κομμάτια αρουραίου

Ψωμί σε φέτες/Pixabay

Ένας μεγάλος ιαπωνικός προμηθευτής τροφίμων ανακάλεσε περισσότερες από 100.000 συσκευασίες μιας δημοφιλούς μάρκας λευκού ψωμιού σε φέτες, αφού βρέθηκαν τμήματα αρουραίου μέσα σε ορισμένες φραντζόλες.

Η τελευταία ανησυχία έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από σκάνδαλα ασφάλειας τροφίμων που μαστίζουν τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας, η οποία έχει μακρά φήμη για την αξιοπιστία των εξαγωγών τροφίμων της.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη, η Pasco Shikishima Corporation δήλωσε ότι διερευνά πώς τμήματα «ενός μικρού ζώου» βρέθηκαν σε δύο πακέτα ψωμιού σε φέτες, προσθέτοντας ότι κανείς δεν έχει αρρωστήσει μέχρι στιγμής μετά την κατανάλωση του προϊόντος.

Βρέθηκαν σε μια παρτίδα λευκού ψωμιού «τσοτζούκου» – ή σούπερ ζυμωμένου ψωμιού, γνωστού για την ιδιαίτερα μαστιχωτή υφή του – που κατασκευάστηκε από εργοστάσιο που εδρεύει στο δυτικό νομό Τόκιο, σύμφωνα με την εταιρεία.

«Θα ανακαλέσουμε τα παρακάτω προϊόντα που παρήχθησαν στην ίδια γραμμή του εργοστασίου και θα σταματήσουμε εν τω μεταξύ την εν λόγω γραμμή για να προσδιορίσουμε την αιτία και να εφαρμόσουμε αντίμετρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι η ανάκληση αφορά περίπου 104.000 συσκευασίες.

«Εκφράζουμε την ειλικρινή μας ευγνωμοσύνη για την εξαιρετική επιλογή των προϊόντων μας», ανέφερε. Το ανακληθέν προϊόν δεν πωλείται στο εξωτερικό, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο CNN.

Το λευκό ψωμί είναι βασικό συστατικό για πολλούς Ιάπωνες όταν νιώθουν ότι θέλουν ένα γεύμα δυτικού τύπου, ή «yoshoku», ως εναλλακτική λύση στο παραδοσιακό ιαπωνικό φαγητό.

Ταυτόχρονα την ίδια στιγμή η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της Γερμανίας ενημέρωσε τους καταναλωτές για κίνδυνο από ψωμί του τοστ που πωλείται από την αλυσίδα σουπερμάρκετ Lidl.

Στο ψωμί εντοπίστηκαν πλαστικά κομμάτια τα οποία μπορεί να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς στο στόμα ή το λαιμό, εσωτερικούς τραυματισμούς ή αιμορραγία ακόμα και πνιγμό.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση «Ο Ολλανδός κατασκευαστής Bakkerij Holland ανακαλεί επί του παρόντος τα προϊόντα “Grafschafter Weizen Sandwich American Style, 750g” και “Grafschafter Whole Grain Sandwich American Style, 750g” με όλες τις ημερομηνίες έως και τις 21 Μαΐου 2024. Δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι τα επηρεαζόμενα προϊόντα περιέχουν ξένα πλαστικά σώματα. Λόγω του πιθανού κινδύνου τραυματισμού εάν καταναλωθεί, οι πελάτες θα πρέπει οπωσδήποτε να προσέξουν την ανάκληση και σε καμία περίπτωση να μην καταναλώνουν τα επηρεαζόμενα προϊόντα.

Τα επηρεαζόμενα προϊόντα “Grafschafter Weizen Sandwich American Style, 750g” και “Grafschafter Whole Grain Sandwich American Style, 750g” πωλήθηκαν στο Lidl στη Γερμανία αποκλειστικά στην πολιτεία της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Για λόγους συνεπούς προστασίας των καταναλωτών, η Lidl στη Γερμανία αντέδρασε αμέσως και αφαίρεσε τα επηρεαζόμενα προϊόντα από την πώληση. Τα προϊόντα μπορούν να επιστραφούν σε όλα τα καταστήματα Lidl. Το τίμημα αγοράς φυσικά θα επιστραφεί, ακόμη και χωρίς την επίδειξη της απόδειξης. Μόνο τα προϊόντα “Grafschafter Weizen Sandwich American Style, 750g” και “Grafschafter Whole Grain Sandwich American Style, 750g” με όλες τις ημερομηνίες Best before έως και τις 21 Μαΐου 2024, επηρεάζονται από την ανάκληση από τον κατασκευαστή Bakkerij Holland. Άλλα προϊόντα της μάρκας Grafschafter και ψωμί τοστ από άλλους κατασκευαστές που πωλούνται στη Lidl στη Γερμανία δεν επηρεάζονται από την ανάκληση. Η Bakkerij Holland ζητά συγγνώμη από όλους όσους επλήγησαν για την ταλαιπωρία που προκλήθηκε.».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]