Μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές

9 Μαΐου 2024

Μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές, από σήμερα με λασποβροχές να αναμένονται σε μεγάλο μέρος της χώρας. Σύμφωνα με την πρόγνωση, την επανεμφάνιση της θα κάνει και η αφρικανική σκόνη σε Πελοπόννησο και στις νοτιότερες περιοχές.

Από σήμερα «μας έρχεται μια πιο οργανωμένη κακοκαιρία με περισσότερες βροχές που θα οδηγήσει και σε πτώση της θερμοκρασίας προς το τέλος της εβδομάδας», ένα βαρομετρικό χαμηλό από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής αναμένεται να κινηθεί προς τη χώρα μας, με αποτέλεσμα από σήμερα Πέμπτη μέχρι το Σάββατο να δημιουργήσει άστατες καιρικές συνθήκες.

Το βαρομετρικό χαμηλό θα φέρει βροχές και καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας, αλλά και μεταφορά αφρικανικής σκόνης, η οποία δεν θα είναι στα ανησυχητικά επίπεδα των προηγούμενων εβδομάδων.

Τα φαινόμενα θα γίνουν πιο έντονα από αύριο Παρασκευή στις περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, τις Σποράδες, την βόρεια Εύβοια, την αν. Θεσσαλία και την βορειοανατολική Στερεά Ελλάδα.

Αλλαγή του καιρού έχουμε από σήμερα Πέμπτη 9 Μάϊου 2024 στη χώρα με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές. Σύμφωνα με την ΕΜΥ τα φαινόμενα τη νύχτα προς την Παρασκευή θα ενταθούν στην κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, τη βόρεια Εύβοια και τη βορειοανατολική Στερεά.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά Αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια.

Μεταβολή του καιρού με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί άνεμοι έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές και θα φτάσει τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου. Αυξημένες νεφώσεις και μετά το μεσημέρι τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται και στην Αττική.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι άστατος, με τη θερμοκρασία από 15 – 25 βαθμούς και τους ανέμους στα 2 – 4 μποφόρ.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία από 14 – 24 βαθμούς και οι άνεμοι από 2 – 4 μποφόρ.

Την Παρασκευή, ο άστατος καιρός διατηρείται με πτώση της θερμοκρασίας, έως 24 οι μέγιστες, και ενίσχυση των ανέμων, έως και 7 μποφόρ.

Το Σάββατο, το σκηνικό του καιρού βελτιώνεται, με περιορισμό των βροχών και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.

Καιρός σήμερα: Βροχές, σποραδικές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας -  CNN.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]