«Βούλιαξαν» τα νησιά από τις πασχαλινές διακοπές

7 Μαΐου 2024

«Βούλιαξαν» τα νησιά από τις πασχαλινές διακοπές

Πληρότητες που ξεπερνούν το 90% κατέγραψαν οι δημοφιλείς προορισμοί της χώρας τις μέρες του Πάσχα.

Οι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί αυτό το Πάσχα «βούλιαξαν» από επισκέπτες, με τους εκδρομείς να επιλέγουν τόσο την οδική πρόσβαση, όσο και την ακτοπλοϊκή, αλλά και την αεοροπορική. Τα νησιά είχαν την τιμητική τους με τους ταξιδιώτες να γεμίζουν Ιόνιο και Κυκλάδες, ενώ έκαναν ποδαρικό και στα ξενοδοχειακά θέρετρα των υπόλοιπων νησιών που άνοιξαν για τη σεζόν του 2024.

Με την τουριστική κίνηση για την περίοδο του Πάσχα να καταγράφεται αυξημένη κατά 20% σε σχέση με πέρυσι, όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των εν ελλάδι τουριστικών πρακτόρων, Fedhatta, Λύσανδρος Τσιλίδης, ο εγχώριος τουρισμός έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην εγχώρια τουριστική βιομηχανία.

Γεμάτα με κόσμο ήταν το Πάσχα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, με τη Χίο, τη Λέρο και τη Μυτιλήνη να βρίσκονται στην πρώτη θέση, οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, με την Τήνο, τη Σύρο,  τη Νάξο, τη Σαντορίνη, τη Μύκονο και τη Ρόδο, την Πάτμο, την Κω και τη Λέρο, να πρωτοστατούν.

Κυριακή του Πάσχα, και στην Πάρο επικρατεί το αδιαχώρητο. Νέοι και νέες συγκεντρώθηκαν, όπως κάθε χρόνο, στο λιμανάκι της Νάουσας, για τραγούδι, χορό και ξέφρενο γλέντι μέχρι αργά τη νύχτα

Βούλιαξαν» τα νησιά τις μέρες του Πάσχα – Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί - ΤΑ ΝΕΑ

Η κίνηση στα νησιά των Κυκλάδων αλλά και σε εκείνα του Ιονίου, ήταν κατά 20% αυξημένη συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές, με τις πληρότητες στους δημοφιλείς πασχαλινούς προορισμούς να ξεπερνούν το 90%.

«Η φετινή κίνηση, των Ελλήνων ταξιδιωτών, τόσο προς τα νησιά όσο και προς την ηπειρωτική Ελλάδα, φαίνεται πως είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών», λένε οι τουριστικοί πράκτορες.

Επιπλέον, το Ιόνιο πρωταγωνίστησε και φέτος στις προτιμήσεις των Ελλήνων ταξιδιωτών με τη μεγάλη ζήτηση για Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Λευκάδα, Παξούς και Ιθάκη, λόγω και των παραδοσιακών εθίμων του Πάσχα.

Συντριπτικό πλήγμα στον τουρισμό της Κέρκυρας την περίοδο του Πάσχα

Το Πήλιο, τα Ζαγοροχώρια και τα Ιωάννινα έλκυσαν τους ταξιδιώτες που προτίμησαν την ενδοχώρα, ενώ η Χαλκιδική όσους αναζήτησαν τον συνδυασμό με την θάλασσα. Η Πελοπόννησος είχε μεγάλη επισκεψιμότητα, ιδιαίτερα η Μονεμβασιά, η Στούπα, η Καρδαμύλη, και η Καλαμάτα, όπως και το Ξυλόκαστρο και το Ναύπλιο.

Μύκονος: Εντυπωσιακές παρουσίες σε Ματογιάννια και Μικρή Βενετία - Οικονομόπουλος και Σπανούλης έκαναν βόλτες

Αυξημένη η κίνηση και στην Κρήτη, συγκριτικά με το περασμένο Πάσχα.

Σύμφωνα με τις κρατήσεις σε πτήσεις και καταλύματα, οι επαγγελματίες του τουρισμού αισιοδοξούν πως επιτυγχάνεται η επιμήκυνση της θερινής περιόδου και η φετινή τουριστική σεζόν μπορεί να είναι καλύτερη από την περσινή.

 Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]