Άστατος καιρός νεφελώδης με τοπικές βροχές

1 Μαΐου 2024

Άστατος καιρός νεφελώδης με τοπικές βροχές, σήμερα, πρώτη ημέρα του Μαΐου και Μεγάλη Τετάρτη, ο καιρός θα είναι άστατος.

Για Σήμερα Μ. Τετάρτη 1 Μάϊου 2024 προβλέπεται λίγη συννεφιά , παροδικά αυξημένη. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα Α και Ν και το μεσημέρι – απόγευμα μπόρες στα Κ και Β ορεινά.  .  Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο  Ν- ΝΑ  3 με 5 μποφόρ. Στο Αιγαίο  Β 4 με 6 και τις πρωινές ώρες , τοπικά 7 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέρι στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά  έως 24 με 26 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 23 με 25 βαθμούς 

Στην Αττική σήμερα προβλέπεται λίγη συννεφιά , παροδικά αυξημένη, με πιθανότητα για λίγες πρόσκαιρες βροχές προς τα βόρεια τμήματα. Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ , με εξασθένηση. Θερμοκρασία: έως 26 βαθμούς .

 Στην Θεσσαλονίκη προβλέπεται για σήμερα λίγη συννεφιά  παροδικά αυξημένη,  με πιθανότητα για τοπικές μπόρες  τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: έως 25 βαθμούς

Τη Μ. Πέμπτη τοπικές βροχές ή μπόρες το μεσημέρι απόγευμα στα Κ και Β Ηπειρωτικά ορεινά , και κυρίως στη Μακεδονία και τη Θράκη. Οι Άνεμοι Δυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στα Νότια τοπικά 6. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο , στα Ανατολικά.  

Τη   ΜΠαρασκευή Στα Δυτικά και Βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μπόρες και κυρίως στη Μακεδονία και τη Θράκη.  Στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη.  Άνεμοι Δ  4 με 6 μποφόρ κι στο Ν Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η  θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα Δ και τα Βόρεια

Το  Μ Σάββατο  Στα Δ – Κ – τα Β  και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα, συννεφιά  με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στο Ν. Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ – ΒΔ  4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Με «γλυκό» καιρό σήμερα αλλά και η αρχή του έτους (video) - ertnews.gr

Τέλος την Κυριακή του Πάσχα 

Επιβεβαιώνονται οι προγνώσεις που θέλουν τον καιρό της Κυριακής του Πάσχα να είναι άστατος, καθώς σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ βροχές θα σημειωθούν ανήμερα του Πάσχα. Ωστόσο, οι βροχές θα είναι τοπικές και θα σημειωθούν το πρωί στο Αιγαίο και το μεσημέρι στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Η πρόγνωση της ΕΜΥ αναφέρει πως στην ηπειρωτική χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, ενώ κυρίως στα ορεινά αναμένονται μεμονωμένες καταιγίδες.

Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι ελαφρώς συννεφιασμένος, ενώ στο νότιο Αιγαίο θα σημειωθούν βροχές αλλά μόνο το πρωί και βαθμιαία θα υποχωρήσουν. Η θερμοκρασία θα είναι σε άνοδο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Καιρός άστατος μέχρι την Τρίτη 7 Ιουλίου - Πότε πέφτει η θερμοκρασία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]