Αίθριος καιρός με ισχυρούς ανέμους στα 8 μποφόρ – Η πρόγνωση για τις επόμενες μέρες

30 Απριλίου 2024

Αίθριος καιρός με ισχυρούς ανέμους στα 8 μποφόρ, η πρόγνωση για τις επόμενες μέρες

Αρχίζει και ξεκαθαρίζει η κατάσταση για το πως θα είναι ο καιρός το Σάββατο της Ανάστασης και την Κυριακή του Πάσχα στην Ελλάδα.

Σήμερα Μεγάλη Τρίτη και αύριο Μεγάλη Τετάρτη το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι ισχυροί βοριάδες που θα φτάνουν τα οκτώ μποφόρ στα ανατολικά πελάγη, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, κυρίως στη δυτική Ελλάδα, με τις βροχές να είναι περιορισμένες. Βροχές θα σημειωθούν στην Εύβοια, τη Μακεδονία και τη βόρεια Κρήτη, χωρίς όμως να αναμένεται κάτι το ιδιαίτερο.

Αλλάζει ο καιρός: Ισχυροί βοριάδες και πτώση θερμοκρασίας - Υψηλός ο  κίνδυνος πυρκαγιών

Τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή πέφτουν οι άνεμοι και θα πνέουν δυτικοί έως έξι μποφόρ, με τον υδράργυρο να υποχωρεί και τη μέγιστη θερμοκρασία να φτάνει τους 26 βαθμούς, ενώ θα σημειωθεί ξανά ένα επεισόδιο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης, χωρίς όμως να έχει κάποια σχέση με τα προηγούμενα, καθώς θα είναι αισθητά πιο ήπιο.

Βροχές θα σημειώνονται στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, με τα τελευταία στοιχεία να δείχνουν ότι θα βρέχει και τη Μεγάλη Παρασκευή προς το βράδυ όταν θα γίνει σε όλη τη χώρα η περιφορά των επιταφίων.

Ο καιρός το Σάββατο της Ανάστασης και την Κυριακή του Πάσχα

Το Σάββατο της Ανάστασης αλλά και την Κυριακή του Πάσχα, όταν και θα τηρηθεί το πατροπαράδοτο έθιμο τους σουβλίσματος του οβελία, φαίνεται ότι ο καιρός δεν θα μας κάνει το χατίρι. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι θα είναι γενικά άστατος, με το σκηνικό να θυμίζει περισσότερο Φθινόπωρο παρά Άνοιξη, καθώς φαίνεται ότι θα βρέχει στις περισσότερες περιοχές.

Οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις φτάνοντας τα επτά μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση με τον υδράργυροι να φτάνει μέχρι τους 25 βαθμούς.

Αν και τα στοιχεία για το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα θα επικαιροποιούνται συνεχώς, η μεγάλη εικόνα μέχρι αυτή τη στιγμή δείχνει ότι από τη Μεγάλη Παρασκευή και μετά θα σημειώνονται βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Για σήμερα Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου 2024 προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες στη Μακεδονία, τη Θράκη, το βορειοανατολικό Αιγαίο, τα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και το μεσημέρι – απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες θα σημειωθούν τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες στη Θράκη, ενώ το μεσημέρι – απόγευμα είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Μακεδονίας. Λίγες τοπικές βροχές αναμένεται να εκδηλωθούν στην Εύβοια, τη βόρεια Κρήτη και πιθανώς τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες. Στα Δωδεκάνησα, το Ιόνιο και το νότιο τμήμα των νησιών του ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος καιρός.

Καιρός: Ισχυροί βοριάδες και 28άρια σήμερα - Η πρόγνωση για τη Μεγάλη  Εβδομάδα

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα δυτικά ηπειρωτικά τους 28, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 24 με 26 και στα νησιά του Αιγαίου τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]