Σκηνές χάους: Άλογα τρέχουν ανεξέλεγκτα ελεύθερα στο κέντρο του Λονδίνου(video)

24 Απριλίου 2024

Σκηνές χάους: Άλογα τρέχουν ανεξέλεγκτα ελεύθερα στο κέντρο του Λονδίνου

Σκηνές χάους και πανικού διαδραματίστηκαν στο Λονδίνο καθώς πέντε άλογα που ανήκουν στο ιππικό του Βασιλικού Οίκου ξέφυγαν από τους αναβάτες τους και άρχισαν να τρέχουν στο κέντρο της πόλης.

Οδηγοί απαθανάτισαν την ασυνήθιστη εικόνα δύο αλόγων ενός λευκού και ενός μαύρου , να τρέχουν μέσα στη μέση του δρόμου, στη συνοικία Αλντγουιτς, με την τοπική αρχή να ανακοινώνει πως επρόκειτο για «στρατιωτικά άλογα». Τα άλογα ήταν σελωμένα και φέρουν ηνία και χαλινάρια.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Telegraph, συνολικά 5 άλογα έχουν θεαθεί να περιφέρονται ελεύθερα στο κέντρο του Λονδίνου και φέρεται ότι το έσκασαν στη διάρκεια πρόβας για παρέλαση στο Ουέστμινστερ, κοντά στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Τα ζώα πέταξαν τους αναβάτες τους, που ήταν από τη Lifeguards και Blues & Royals, την ώρα της καθημερινής τους πρωινής άσκησης στο Horseguards Parade, στο Whitehall.

Η αστυνομία της πρωτεύουσας ανέφερε μέσω της πλατφόρμας twitter πως ειδοποιήθηκε ότι ζώα είχαν απελευθερωθεί και έθεσε υπό έλεγχο δύο απ’ αυτά σε μια λεωφόρο της συνοικίας Λάιμχαουζ, στο ανατολικό Λονδίνο.

dioaloga-londino
aloga-londino
Λονδίνο: Ανεξέλεγκτα αιμόφυρτα άλογα στο δρόμο- Πέντε τραυματίες

Ασθενοφόρα εστάλησαν σε τρία διαφορετικά σημεία και μετέφεραν στο νοσοκομείο πέντε ανθρώπους.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για έως πέντε άλογα και επικαλέσθηκαν αυτόπτες μάρτυρες σύμφωνα με τους οποίους έσπασαν οι υαλοπίνακες ενός ταξί και ενός λεωφορείου.

«Κοίταξα στον καθρέφτη και τα είδα να έρχονται ακριβώς πίσω μου και εκείνη τη στιγμή είχα δύο πελάτες στο πίσω κάθισμα, συνεπώς ανησύχησα γι’ αυτούς», είπε στο BBC ο Ρόμπι, ένας οδηγός ταξί. «Ευτυχώς κινήθηκαν προς το κέντρο του δρόμου και συνέχισαν, αλλά πήγαιναν γρήγορα».

Η αστυνομία διευκρίνισε πως έθεσε υπό έλεγχο δύο από τα ζώα τα οποία είχαν ξεφύγει στη συνοικία Λάιμχαουζ, σε απόσταση μεγαλύτερη των οκτώ χιλιομέτρων ανατολικά των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ.

«Περιμένουμε τον στρατό για να τα παραλάβει και να τα μεταφέρει σε έναν κτηνίατρο», διευκρίνισε η αστυνομία.

Από το περιστατικό τραυματίστηκαν πέντε άνθρωποι με τις πληροφορίες να είναι συγκεχυμένες, ωστόσο, για το αν πρόκειται μόνο για τους αναβάτες των αλόγων ή και για επιβαίνοντες σε διερχόμενα οχήματα, πάνω στα οποία προσέκρουσαν τα ζώα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]