Νέα μεταβολή του καιρού με αφρικανική σκόνη λασποβροχές  και υψηλές  θερμοκρασίες

22 Απριλίου 2024

Νέα μεταβολή του καιρού με αφρικανική σκόνη λασποβροχές  και υψηλές  θερμοκρασίες

Aλλάζει το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία,  την κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα τις προηγούμενες ώρες θα διαδεχθούν υψηλές θερμοκρασίες, σκόνη, υγρασία  και λασποβροχές.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις από σήμερα  Δευτέρα 22  Απριλίου 2024  αναμένεται νέο κύμα αφρικανικής σκόνης, το οποίο θα ενταθεί την Τρίτη και θα κορυφωθεί την Τετάρτη 24/4. Μάλιστα την Τρίτη 23/4 σε πολλές περιοχές της χώρας, Ιόνιο, Αττική, Θεσσαλονίκη και Β. Αιγαίο αναμένεται να εκδηλωθούν και λασποβροχές.

Αναλυτικά  για σήμερα  Δευτέρα  22 Απριλίου 2024 προς τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα σημειωθεί συννεφιά με τοπικές λασποβροχές, ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται κατά τόπους συννεφιές.

Καιρός: Επιμένει η αφρικανική σκόνη – Υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή - Focus Ston Evro

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, η οποία στα νότια θα παρουσιάζει αυξημένες συγκεντρώσεις στην ατμόσφαιρα. Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες με τοπικές βροχές.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Βαθμιαία επικράτηση ανατολικών νοτιοανατολικών ανέμων με ενισχυμένες εντάσεις στη νότια χώρα τοπικά στα 6 με 7 και βαθμιαία στα θαλάσσια έως 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα δυτικά και νότια. Θα φτάσει στα βόρεια τους 20 με 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 23 με 25 και στην Κρήτη τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην ΑΤΤΙΚΗ σήμερα ν αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες. Λίγες τοπικές βροχές μικρής διάρκειας αναμένονται τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και από τις πρωινές ώρες ανατολικοί νοτιοανατολικοί, βαθμιαία έως 5 μποφόρ. η θερμοκρασία από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4, τις πρωινές ώρες έως 5 και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Tι προβλήματα υγείας προκαλεί η σκόνη από την Αφρική; Ποιες επικίνδυνες ουσίες περιέχει; Οδηγίες για ευπαθείς ομάδες | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 23-04-2024
Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και πρόσκαιρα στο Ιόνιο, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης με αυξημένες συγκεντρώσεις στην ατμόσφαιρα.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια νοτιοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα δυτικά και νότια. Θα φτάσει στα βόρεια τους 21 με 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 24 με 27 και στη βόρεια Κρήτη τοπικά τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Έρχονται 35άρια, αφρικανική σκόνη και λασποβροχές από τη Δευτέρα -  Ελλάδα - Η Βραδυνή

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24-04-2024
Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά τις πρώτες πρωινές ώρες και εκ νέου τις νυχτερινές.
Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες στο νότιο Αιγαίο.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.
Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο 7 με 8, όμως γρήγορα θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 5 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]