Φθινοπωρινός καιρός με βροχές, καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις ανέμους

17 Απριλίου 2024

Φθινοπωρινός καιρός με βροχές, καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις ανέμους, μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους πρόσκαιρα ισχυρές αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού από σήμερα καθώς ένα πεδίο χαμηλών βαρομετρικών πιέσεων θα επηρεάσει της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας τις βροχές και καταιγίδες, τους ισχυρούς έως θυελλώδεις νότιους ανέμους στο Αιγαίο, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τις αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Ειδικότερα, η μεταβολή του καιρού θα ξεκινήσει με βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά ισχυρές αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και από το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

καιρός - Page 6 of 23 - Οικονομικός Ταχυδρόμος - ot.gr

Για σήμερα 17 Απριλίου2024 σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά και βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και από το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πιθανό κατά τόπους να είναι πρόσκαιρα ισχυρά.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί στα πελάγη 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι και από τα δυτικά σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα και δεν θα ξεπεράσει τους 23 με 26 βαθμούς Κελσίου.

agrafto.gr :: Έκτακτο δελτίο καιρού για την κακοκαιρία «Alexis»: Έρχονται  καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα τοπικών βροχών. Βελτίωση από τις απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεων 3 με 5 και και από τις απογευματινές ώρες δυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση τις βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 έως 5 μποφόρ και από τις βραδινές ώρες δυτικοί με την ίδια ένταση.
Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση του καιρού για Πέμπτη 18-04-2024

Στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοανατολικά τις πρωινές ώρες πιθανόν ισχυρές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές- νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και θα φτάσει στα βορειοδυτικά τους 18 με 21 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά καθώς και στη νησιωτική χώρα τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]