Σαν σήμερα 12 χρόνια πριν έφυγε ο Δημήτρης Μητροπάνος

17 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα 12 χρόνια πριν έφυγε ο Δημήτρης Μητροπάνος, ήταν 17 Απριλίου το 2012 όταν η είδηση για τον θάνατο του Δημήτρη Μητροπάνου, συγκλόνισε τους πάντες.

Μία από τις σπουδαιότερες φωνές του ελληνικού πενταγράμμου, με σημαντική διαδρομή στο χώρο του λαϊκού και έντεχνου τραγουδιού, έφυγε σαν σήμερα από τη ζωή. Ο λόγος για τον Δημήτρη Μητροπάνο, ο οποίος πέθανε στις 17 Απριλίου του 2012 σε ηλικία 64 ετών, «βυθίζοντας» στο πένθος όχι μόνο τον χώρο του τραγουδιού αλλά και ολόκληρη τη χώρα.

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο μεγάλος λαϊκός ερμηνευτής Δημήτρης Μητροπάνος |  Alfavita
Σαν σήμερα 17 Απριλίου το 2012 πέθανε ο Δημήτρης Μητροπάνος – 12vima

Γεννήθηκε στην Αγία Mονή, μια συνοικία έξω από τα Τρίκαλα, από την οποία καταγόταν η μητέρα του. Μετά την τρίτη γυμνασίου, το 1964, μετέβη στην Αθήνα και ξεκίνησε να δουλεύει ως τραγουδιστής πριν καν τελειώσει το γυμνάσιο. Με παρότρυνση του Γρηγόρη Μπιθικώτση, τον οποίο γνώρισε σε μία συγκέντρωση της εταιρείας του θείου του, επισκέφθηκε την Κολούμπια. Εκεί ο Τάκης Λαμπρόπουλος του γνώρισε τον Γιώργο Ζαμπέτα, δίπλα στον οποίο θα δουλέψει στα «Ξημερώματα» και έτσι ξεκίνησε ο μύθος ..Δημήτρης Μητροπάνος

Κατά τη διάρκεια της λαμπρής πορείας του στο τραγούδι ο Δημήτρης Μητροπάνος συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους δημιουργούς του λαϊκού αλλά και του έντεχνου τραγουδιού, όπως οι Γιώργος Ζαμπέτας, Μίκης Θεοδωράκης, Δήμος Μούτσης, Απόστολος Καλδάρας, Τάκης Μουσαφίρης, Χρήστος Νικολόπουλος Γιάννης Σπανός, ήταν οι συνθέτες με τους οποίους συνδέθηκε επαγγελματικά, χτίζοντας μια καριέρα συνυφασμένη με την ελληνική λαϊκή μουσική παράδοση, μέχρι και το τέλος της δεκαετίας του 80.

Όλα αυτά τα χρόνια που ο Δημήτρης Μητροπάνος λείπει από κοντά μας, οι φίλοι του δεν ξεχνούν να τον θυμηθούν αυτή την μέρα και να τον τιμήσουν με τον δικό τους τρόπο

Η Πέγκυ Ζήνα, μία από τις πιο στενές του συνεργάτιδες που έκαναν κοντά του τα πρώτα τους βήματα, έκανε τον απολογισμό της για τα χρόνια που πέρασε μακριά από τον μέντορά της. Μέσω Instagram, η τραγουδίστρια δημοσίευσε μια κοινή της φωτογραφία με τον Δημήτρη Μητροπάνο από πρόβες που έκαναν μαζί για τις κοινές εμφανίσεις τους πάνω στη σκηνή.

«Αυτή η μέρα ξημερώνει με γκρίζα σύννεφα για μένα. Bρέχει, δε βρέχει. Φέτος για κάποιο λόγο διάλεξα μια ευτυχισμένη στιγμή από τις πρώτες πρόβες μας. Σε κουβαλάω στην ψυχή μου κάθε μέρα, βουνό μου. Σε νιώθω κοντά μου. Ακούω τις καθοδηγήσεις σου, τα αστεία μας με τη Βένια σου (μας), αλλά να.. είναι στιγμές που δεν μπορώ να χωνέψω ότι μπορώ να σε βλέπω πια μόνο κλείνοντας τα μάτια. Κι αν θα με κόψουν στη μέση διπλά θα σ’ αγαπώ. Και θα μου λείπεις πιο πολύ».

Και κάθε φορά που σκέφτεσαι να επιλέξεις ένα τραγούδι, τότε καταλαβαίνεις πόσο δύσκολο είναι να το κάνεις αυτό… γιατί τα καλύτερα του είναι εκατοντάδες,,!!!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]