Πασχαλινά τσουρέκια: Σε ποια τιμή θα το βρούμε φέτος

17 Απριλίου 2024

Πασχαλινά τσουρέκια: Σε ποια τιμή θα το βρούμε φέτος

Τα τσουρέκια όπως κάθε Πάσχα, έτσι και φέτος, αναμένεται να έχουν την τιμητική τους, με φούρνους και ζαχαροπλαστεία να ετοιμάζονται πυρετωδώς για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες των πελατών.

Παρ’ όλα αυτά, κι ενώ υπό κανονικές συνθήκες, αυτή την περίοδο τα αρτοποιεία «έτρεχαν και δεν έφταναν», φαίνεται πως φέτος τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά, αφού λόγω της ακρίβειας αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Ακόμα και αν κάποιος αποφασίσει να επιχειρήσει να φτιάξει το δικό του τσουρέκι στο σπίτι, και πάλι τα υλικά φέτος είναι ακριβότερα σε σχέση με το 2023.

Τα πιο μυρωδάτα τσουρέκια της πόλης!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του Αction24, οι τιμές του δημοφιλούς εδέσματος διαμορφώνονται ως εξής:

Ειδικότερα το απλό παραδοσιακό τσουρέκι ανέρχεται στα 20 ευρώ το κιλό, οπότε το μέσο τσουρέκι ανέρχεται στα 9,50 με 10 ευρώ ενώ το γεμιστό με κάστανο και το γεμιστό με σοκολάτα ανέρχονται στα 12,50 ευρώ.

Αν και η εκτίναξη παγκοσμίως της τιμής της σοκολάτας προβληματίζει προς το παρόν, οι έμποροι προτίθενται να κρατήσουν συγκρατημένες τις τιμές στα τσουρέκια με επικάλυψη και γέμιση σοκολάτας καθώς έχουν ήδη προμηθευτεί τις ποσότητες σοκολάτας που θα χρειαστούν για τα πασχαλινά γλυκά οπότε μια κατ’ αρχήν-τουλάχιστον- να αυξήσουν περαιτέρω την τιμή.

Τσουρέκια αφράτα, με ίνες γεμάτα άρωμα και νοστιμιά | magiacook

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]