«Βουτιά» του υδράργυρου με βροχές και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας – Πότε θα ξεκινήσει η αλλαγή

16 Απριλίου 2024

«Βουτιά» του υδράργυρου με βροχές και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας – Πότε θα ξεκινήσει η αλλαγή

Το μίνι καλοκαίρι στην καρδιά της άνοιξης καλά κρατεί, αλλά το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει, με τον υδράργυρο να σημειώνει εντυπωσιακή πτώση άνω των 10 βαθμών Κελσίου τα επόμενα 24ωρα. Έρχονται βροχές Παρασκευή 19 Απριλίου και Σάββατο 20 Απριλίου

Την Τετάρτη 17/4 θα έχουμε λασποβροχές και το Σάββατο «έρχονται οι πολυπόθητες βροχές κυρίως για τη δυτική Ελλάδα, τη βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο» σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Alpha Γιώργο Τσατραφύλλια

Ο μετεωρολόγος του OPEN Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε μια πρώτη εκτίμηση για τον καιρό το Πάσχα. Όλη την Μεγάλη Εβδομάδα και μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα ένα σύστημα κακοκαιριών στην Ευρώπη αναμένεται να επηρεάσει και την χώρα μας.

Έτσι, όπως όλα δείχνουν θα έχουμε άστατο καιρό, η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 19 μέχρι 23 βαθμούς και θα έχουμε βροχοπτώσεις. Φυσικά, όλα αυτά θα φανούν καλύτερα τις επόμενες ημέρες και όσο θα πλησιάζουμε πιο κοντά στο Πάσχα.

«Σίγουρα δεν θα πάμε με υψηλές θερμοκρασίες, ζέστη και ανομβρία μέχρι το καλοκαίρι. Θα υπάρξει και μια άστατη περίοδος που θα επηρεάσει και την πασχαλινή περίοδο» επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Μαρουσάκης.

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός σήμερα Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, με την θερμοκρασία να παρουσιάζει μικρή πτώση, ενώ ενδέχεται να υπάρξουν και τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Ο καιρός τη Δευτέρα 06/11/2023 - Επικαιρότητα | sport-fm.gr: bwinΣΠΟΡ FM  94.6

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το μεσημέρι στα δυτικά και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες τις βραδινές ώρες στα νότια θαλάσσια παραθαλάσσια. Πιθανότητα τοπικών βροχών τις βραδινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά στα βόρεια έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της, κυρίως στα δυτικά, κατά 3 με 5 βαθμούς Κελσίου. Θα φτάσει στα δυτικά τους 23 με 25 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική σήμερα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και από τις μεσημβρινές ώρες νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Πιθανότητα τοπικών βροχών τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Χαλάει ο καιρός από την Πέμπτη - Οι προβλέψεις για την Καλαμάτα (Βίντεο) -  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]