«Καλάθι του Πάσχα»: Έρχεται  στις 24 Απριλίου

12 Απριλίου 2024

«Καλάθι του Πάσχα»: Έρχεται  στις 24 Απριλίου, στα περσινά επίπεδα αναμένεται να κυμανθούν οι τιμές

Το «Καλάθι του Πάσχα» θα εφαρμοστεί και τη φετινή χρονιά, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, ο οποίος πρόσθεσε πως οι τιμές στα αμνοερίφια θα είναι ίδιες ή χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι.

Ανακοινώνονται την Τετάρτη «Πασχαλινό καλάθι» και «Καλάθι του νονού» |  Eordaialive.com

Ταυτόχρονα, ο υπουργός ανέφερε στον realfm 97,8 ότι το συνολικό κόστος για το τραπέζι του Πάσχα αναμένεται να κυμανθεί μεσοσταθμικά στα ίδια επίπεδα με το 2023, ενώ σημείωσε πως συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι στις αγορές.

Το «Καλάθι του Πάσχα»

Σε ό,τι αφορά στο «Καλάθι του Πάσχα», ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε πως θα τεθεί σε ισχύ την Τετάρτη 24 Απριλίου, δηλαδή πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα. Θα περιλαμβάνει τα προϊόντα που υπήρχαν και πέρυσι, τα οποία είναι βασικά για τους καταναλωτές, το εν λόγω καλάθι θα περιέχει αρνίκατσίκιτσουρέκι και σοκολατένια αυγά.

Το «Καλάθι του νονού» είναι κάτι τελείως διαφορετικό, καθώς έχει να κάνει με προϊόντα που δεν είναι τρόφιμα, αλλά παιχνίδια και λαμπάδες ή άλλου είδους προϊόντα τα οποία αγοράζουν οι νέοι καταναλωτές.

Ως εκ τούτου, ο κ. Αναγνωστόπουλος ανέφερε πως, εφόσον δεν έχει να κάνει με το κομμάτι των τροφίμων, δεν συμπεριλαμβάνεται στο βασικό «Καλάθι του νοικοκυριού».

 Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]