Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις – Υψηλή θερμοκρασία με έντονους ανέμους

12 Απριλίου 2024

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις, υψηλή θερμοκρασία με έντονους ανέμους, Σαββατοκύριακο με ζέστη λένε οι μετεωρολόγοι ενώ διαφωνούν για το πότε και πόση σκόνη θα έρθει

Για σήμερα Παρασκευή 12 Απριλίου 2024, σύμφωνα με το δελτίο πρόγνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) προβλέπεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φθάσουν τοπικά τα 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. 

Πότε είναι «καλός» ο καιρός τελικά; | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά τους 26 με 28 και τοπικά στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία τους 29, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 21 με 23 βαθμούς 

Αίθριος καιρός αναμένεται στο ανατολικό Αιγαίο στα δυτικά, την Εύβοια και την  Πελοπόννησο. Ο υδράργυρος έως 30 βαθμούς και βοριάδες μέχρι 7  μποφόρ .

Καιρός: Μίνι καύσωνας σήμερα σε μεγάλο μέρος της χώρας - Θα φτάσει τους 36  βαθμούς η θερμοκρασία - Newsbomb - Ειδησεις - News

Παράλληλα λιακάδα περιμένουμε στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα. Οι βόρειοι άνεμοι θα ξεπεράσουν  τα 6  μποφόρ και το θερμόμετρο θα φτάσει τους 27  βαθμούς.

Πηγαίνοντας στην Κρήτη, στο Ηράκλειο , στο Ρέθυμνο, στα Χανιά και στα νότια θα έχει ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11  έως 24  βαθμούς.

Στην Αττική  προβλέπεται αίθριος ουρανός. με τους ανέμους βόρειους μέχρι 7 μποφόρ και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 14  έως 25 βαθμούς.

Καιρός στη Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι Αλκυονίδες - Αναλυτικά η πρόγνωση |  Typosthes

Στη Θεσσαλονίκη  αναμένεται ηλιοφάνεια. με Βαρδάρη μέχρι 5 μποφόρ, ενώ το θερμόμετρο θα κυμανθεί από 14 έως 28  βαθμούς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]