Το θέατρο του παραλόγου με… τίτλο «Κανονισμός Πυροπροστασίας Ακινήτων» (Συνέντευξη)

11 Απριλίου 2024

Όμηροι της εφαρμογής του «Κανονισμός Πυροπροστασίας Ακινήτων», βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες της Ανατολικής αλλά και της Δυτικής Αττικής οι οποίοι για να αποφύγουν τσουχτερά πρόστιμα θα πρέπει να καταβάλουν δυσανάλογα με την αξία των ακινήτων τους ποσά.

Για τον Κανονισμό Πυροπροστασίας Ακινήτων, ο οποίος είχε δημοσιοποιηθεί με προεδρικό διάταγμα τον Μάιο του 2023, δεν ενδιαφέρθηκε κανείς αρμόδιος και έπρεπε να περάσουν 10 ολόκληροι μήνες για να εκδοθούν ημιτελείς εγκύκλιοι οι οποίες επιτείνουν το πρόβλημα.

Για το θέμα που έχει δημιουργήσει δικαιολογημένο εκνευρισμό σε χιλιάδες ιδιοκτήτες μίλησε στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό planetwebradio.gr, ο μηχανολόγος μηχανικός, Γιώργος Δάβαρης.

Όπως επεσήμανε στην εκπομπή «Εντός Λεκανοπεδίου» και στον Κώστα Τσαπάκη, ουδείς είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να γνωρίζει ποιος είναι ο τεχνικός επιστήμονας ο οποίος μπορεί να αναλάβει τη συγκέντρωση και σύνταξη των απαιτούμενων για την εφαρμογή του Κανονισμού.

Photography

Παράλληλα όπως προκύπτει από το γεγονός ότι ο Κανονισμός αφορά τα σπίτια ή τους οικισμούς εντός δασικών εκτάσεων και εκείνων που βρίσκονται σε απόσταση έως 300 μέτρα από αυτές αλλά και αυτά που βρίσκονται σε χορτολιβαδικές εκτάσεις, υπόχρεοι για εφαρμογή του είναι το σύνολο των κατοικούντων στην Ανατ. Αττική από το Σούνιο έως και τον Ωρωπό!

Παράλληλα η εμπλοκή σε αυτόν της αρχαιολογίας και του Δασαρχείου καθιστά ακόμη πιο δύσκολη της οποιαδήποτε προσπάθεια εφαρμογής του αφού όλοι γνωρίζουν τις απίστευτες καθυστερήσεις που προκύπτουν όχι για έναν απλό πολίτη αλλά ακόμη και για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ενδιαφέρον είχε ακόμη η αναφορά του κ. Δάβαρη σε όσα πρέπει να πράξουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να μην αντιμετωπίσουν πρόστιμα από την εφαρμογή του Κανονισμού, των οποίων το κόστος ανέρχεται σε χι8λιάδες ευρώ ανάλογα με την έκταση της κάθε ιδιοκτησίας.

Παράλληλα τίθενται πλήθος ερωτημάτων για την αντιπυρική ασφάλεια πλήθους περιοχών όταν για παράδειγμα με την περιτοίχιση των ιδιοκτησιών με φράκτη ενός μέτρου τίθεται εν αμφιβόλω η όποια προσπάθεια κατάσβεσης μια πυρκαγιάς στη διάρκεια της οποίας οι πυροσβέστες θα πρέπει να έχουν πρόσβαση στις εστίες περνώντας ακόμη και μέσα από σπίτια.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την άκρως ενδιαφέρουσα, διαφωτιστική όσο και αποκαλυπτική συνέντευξη που παραχώρησε στον planetwebradio.gr, ο μηχανολό γος μηχανικός, Γιώργος Δάβαρης:


[There are no radio stations in the database]