Συνεχίζονται οι υψηλές θερμοκρασίες – Πού αναμένονται μπόρες

5 Απριλίου 2024

Συνεχίζονται οι υψηλές θερμοκρασίες, πού αναμένονται μπόρες, σε υψηλά για την εποχή επίπεδα η θερμοκρασία και σήμερα παρά τη συννεφιά

Σχεδόν στα ίδια επίπεδα με τις προηγούμενες ημέρες κυμαίνεται η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα και σήμερα, με τον καιρό να θυμίζει καλοκαίρι.

Για σήμερα Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 το τοπίο του καιρού θα είναι παρόμοιο με τις προηγούμενες ημέρες με μία μικρή πτώση της θρμοκρασίας, παρότι σε κάποιες περιοχές της χώρας θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις, αλλά και ασθενείς και τοπικά μέτριοι άνεμοι στα πελάγη. Πιθανότητα βροχής υπάρχει μόνο στην περιοχή της ορεινής Ροδόπης, από το απόγευμα και μετά.

Καιρός / Συνεχίζονται οι υψηλές θερμοκρασίες - Πού αναμένονται μπόρες -  tvxs.gr

Σχετικά με τη θερμοκρασία, αναμένεται να κυμανθεί από 7 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 7 έως 19 βαθμούς), από 10 έως 25 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδααπό 15 έως 22 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (από 7 έως 20 βαθμούς στην Ήπειρο) και από 12 έως 21 βαθμούς στις Κυκλάδες. Στην Κρήτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 26 βαθμούς, από 12 έως 25 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τέλος από 14 έως 24 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό Αιγαίο έως ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ όπως προβλέπει το Meteo βαθμιαία μετά το μεσημέρι στο Νότιο Αιγαίο θα στραφούν σε δυτικούς ασθενείς έως μέτριους 4 με 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.

Παρότι στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σήμερα,  αναμένονται και λίγες νεφώσεις, με τον υδράργυρο να φτάνει μέχρι τους 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριους 3 με 4 μποφόρ και στο Σαρωνικό σε τοπικά μέτριους 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται εξίσου ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν κυρίως από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως 5 μποφόρ.

θερμοκρασία Archives - Σελίδα 9 από 14 - Infowoman

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
Σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στα πελάγη 5 με 6 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 24 με 26 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 22 με 24 βαθμούς και κατά τόπους στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη τους 25 βαθμούς Κελσίου.

 ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 
Αρχικά στα βορειοανατολικά και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά και βαθμιαία στην Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και στην Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ. Βαθμιαία από τα βορειοανατολικά θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα δυτικά.

Ανοιξιάτικος καιρός μέχρι την Πρωτοχρονιά -Πότε έρχεται η απότομη αλλαγή -  BEST TV Καλαμάτα

Διαβάστε περισσότερα άρθρα


[There are no radio stations in the database]